Ξεκινούν έντονες διεργασίες στη Νέα Δημοκρατία – Δηλώσεις Αμπατζόγλου

22.11.2015

Έντονες διεργασίες ξεκινούν, πλέον, στη Νέα Δημοκρατία μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για να καθοριστεί το πλαίσιο των πολιτικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν το κόμμα στην εκλογή νέου αρχηγού.

Εκείνο το οποίο είναι βέβαιον και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση είναι:

Πρώτον, ότι ο Ευ. Μεϊμαράκης παραμένει πρόεδρος του κόμματος.

Δεύτερον, ότι η ΚΕΦΕ πλέον δεν υφίσταται.

Τρίτον, ότι η εταιρία αποδείχτηκε  ανεπαρκής να διοργανώσει τέτοιου είδους εκλογές και την ευθύνη φέρουν όσοι την επέλεξαν με βάση το Καταστατικό δηλ. ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, ο Γενικός Διευθυντής, η Διεύθυνση Μηχανογραφικού και η Διεύθυνση Οργανωτικού.

Τέταρτον, ότι  η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί νομικά, κατά της εταιρίας η οποία κρίθηκε έκπτωτη, με βάση τις δεσμεύσεις και ρήτρες που είχε αναλάβει.

Πέμπτον, ότι ο κ. Μεϊμαράκης από την στιγμή που προκηρύχτηκαν οι εκλογές δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη, καθώς με βάση το Καταστατικό την ευθύνη της όλης διαδικασίας έφερε η ΚΕΦΕ.

Τα πρώτα σύννεφα ότι η  διαδικασία θα κατέληγε σε φιάσκο διαφάνηκαν από τα μέσα της εβδομάδας, όταν η εταιρία δεν μπορούσε να θέσει σε λειτουργία το σύστημα παρά τις διαβεβαιώσεις που παρείχε.

Ακόμη και σήμερα το πρωί έδινε τις ίδιες διαβεβαιώσεις μεταθέτοντας την ώρα έναρξης της διαδικασίες ανά μισή ώρα, μέχρι που η ΚΕΦΕ αποφάσισε την αναβολή των εκλογών.

Η Νέα Δημοκρατία έχει Καταστατικό που προβλέπει συντεταγμένες διαδικασίες και με βάση αυτές αναμένεται να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα είναι πολιτικές.

Σε κάθε περίπτωση δικαιωμένος βγαίνει ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος πριν ξεκινήσει η διαδικασία σε συνεδρίαση της ΚΕΦΕ είχε καταγγείλει τη μεθόδευση για την επιλογή της συγκεκριμένης εταιρίας.

Ο κ. Αμπατζόγλου

Ο Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κι εκπρόσωπος του στη ΚΕΦΕ κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε ότι “Αφού διαπίστωσε την απόλυτη ανικανότητα της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο, να το φέρει σε πέρας, αποφάσισε την αναβολή των εκλογών”.

Και πρόσθεσε “Το πρώτο που έχουμε να πούμε είναι ένα μεγάλο συγνώμη στο κόσμο της Ν.Δ. που ταλαιπωρήθηκε. Η διαδικασία ανάθεσης στην εταιρεία, έγινε από τις υπηρεσίες του κόμματος με ευθύνη του γραμματέα και του γενικού διευθυντή. Δεν θέλω να αναλάβει ευθύνες κανένας θέλω να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες που έχουν”.

Ο κ. Αμπατζόγλου επεσήμανε ότι “Ο καθένας μπορεί τώρα να θέλει να κάνει σπέκουλα πάνω στο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί. Ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες, δεν θέλω να σχολιάσω αυτά τα πράγματα είναι ζητήματα που θα σχολιάσουν οι πολιτικοί, δεν είναι δικιά μου δουλειά. Τα επόμενα βήματα είναι το κόμμα συντεταγμένα να πάει στην επόμενη μέρα, με βάση το ισχύον καταστατικό που γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι εμάς δεν μας αρέσει, αλλά υπάρχει και το τηρούμε. Συντεταγμένα σημαίνει ότι το κόμμα θα συνεδριάσει, τα όργανά του θα συνεδριάσουν και θα πάρουν τις αποφάσεις για την πορεία της επόμενης μέρας. Είναι πολιτικές αποφάσεις τις οποίες εμείς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε, θα τις δούμε μέσα στις επόμενες μέρες. Αυτές είναι πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν. Κάνω μια έκκληση να υπάρξει μια ψυχραιμία, δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπάρχει σπέκουλα από τη μεριά των διαφόρων υποψηφίων και θα δούμε πως θα πάμε στην επόμενη μέρα. Ευθύνες υπάρχουν σε όσους έχουν ρόλο σ’ αυτή τη διαδικασία. Θυμίζω ότι ο κ. Μεϊμαράκης από την ώρα που κήρυξε τις εκλογές, όλη αυτή η αρμοδιότητα είχε περάσει στην κεντρική εφορευτική επιτροπή, ο ίδιος δεν ασχολήθηκε ποτέ με κανένα οργανωτικό τέτοιο ζήτημα γιατί δεν είχε και την αρμοδιότητα βάση του καταστατικού, ο γραμματέας του κόμματος ήτανε πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής. Ευθύνες υπάρχουν σε όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ”.

Αναφερόμενος στις ευθύνες είπε “Ευθύνες υπάρχουν σε όλα τα μέλη της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής και αυτές θα τις δούμε και όλοι πρέπει να πάρουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Να ξεκαθαρίσω άλλη μια φορά ότι ο πρόεδρος, του κόμματος δεν έχει καμία δουλειά, καμία αρμοδιότητα και καμία σχέση με όσα συνέβησαν στην ΚΕΦΕ”.