Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το Καρναβάλι στο Χαλκούτσι Ωρωπού! (Εικόνες)

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το φετινό καρναβάλι στο Χαλκούτσι. Έγινε το σημείο αναφοράς των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ωρωπού. Εκεί χτύπησε η καρδιά της Αποκριάς ,σε ένα θεσμό που κάθε χρόνο μας εκπλήσσει όλο και πιο θετικά.

Ήταν ένα ξέφρενο, τρελό Καρναβάλι, με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό που  διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία και φέτος, την Κυριακή 10 Μαρτίου, στην πλατεία Χαλκουτσίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Χαλκουτσίου, με την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ωρωπού.

Την παράσταση έκλεψαν οι καλλίγραμμες Βραζιλιάνες, που έδωσαν άλλη νότα  με τους υπέροχους Latin  χορούς τους. Όπως και η Βασίλισσα του Καρναβαλιού, που ξεσήκωσε τους θεατές αλλά και όλα τα άρματα που συμμετείχαν, καθώς και οι δεκάδες  καρναβαλιστές που έδωσαν το δικό τους χρώμα στην εκδήλωση.

Η παρουσία της παροικίας των Ινδών στο Καρναβάλι έδωσε μια άλλη νότα με τους ξεχωριστούς χορούς της και τα παραδοσιακά γλυκά που κέρασε.

Η πλατεία Χαλκουτσίου και το λιμάνι, με σύμμαχο τον καλό καιρό, ξεχείλισαν  από πλήθος κόσμου, που ήρθαν  από όλο το Δήμο Ωρωπού, τις γύρω περιοχές και την Αθήνα. Μικροί και μεγάλοι, ντυμένοι μασκαράδες διασκέδασαν με την ψυχή τους δίνοντας πάλι ζωή στο όμορφο χωριό με το γραφικό λιμανάκι.

Οι παρουσιαστές του Καρναβαλιού, το αχτύπητο δίδυμο Στέφανος Ζαφείρης και Παναγιώτης Βασιλάκος, για μια ακόμη φορά απογείωσαν με το χιούμορ τους την μεγάλη αποκριάτικη γιορτή.

Κομφετί, το γνωστό μπουγέλο με τους αφρούς, οι σερπαντίνες, οι σοκολάτες και  οι καραμέλες που γέμισαν όλη τη διαδρομή, έκαναν μικρούς και μεγάλους να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, να χαρούν και να βγάλουν από μέσα τους τη διάθεση για ζωή.

Το Καρναβάλι, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Χαλκουτσίου, είναι μια μεγάλη γιορτή που έγινε, πλέον, θεσμός για το Δήμο Ωρωπού, καθώς συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων με τις πολλές  εκπλήξεις του. Για μια ακόμα φορά ο Σύλλογος έβαλε τα δυνατά του αποδεικνύοντας τις ικανότητες του να διοργανώνει σπουδαίες εκδηλώσεις με μεράκι και ψυχή.

Παρών στο Καρναβάλι  ήταν ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ως Πρόεδρος της κριτικής Επιτροπής πού έδωσε το πρώτο βραβείο στο άρμα «Η Λίμνη των Κύκνων», ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Οικονομάκος που έδωσε το δεύτερο βραβείο στο άρμα «Γυναίκες στα όπλα» και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού κ. Διονύσης Καμπιώτης που έδωσε   το τρίτο βραβείο στην ομάδα  « Οι Ινδοί».

 Και του χρόνου!!!

Η Λίμνη των Κύκνων
Γυναίκες στα Όπλα
Γυναίκες στα Όπλα
Indian Culture

Indian Culture