“Ξεπουπουλιάστηκαν” στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού

«Ξεπουπουλιάστηκαν» Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού,. Αφορμή  ήταν η καταγγελία των κ. Γ. Γιασημάκη, Π. Χασιώτη και Ν. Δημητρίου περί  αδιαφάνειας στη λειτουργία των οργάνων του δήμου και το γεγονός ότι δεν ήρθαν οι εισηγήσεις έγκαιρα σε γνώση των Δημοτικών Συμβούλων.

Εκφράσεις όπως «είσαι κότα», «κότα με λειρί», «περίσσιο θράσος» και «αλητεία» κόσμησαν την αίθουσα, με τελικό αποτέλεσμα την αποχώρηση,  για μια ακόμη φορά, των τριών παρατάξεων που έκαναν την καταγγελία.

Αντιθέτως έκπληξη αποτέλεσε η στάση του κ. Γ. Οικονομάκου ο οποίος παρέμεινε ήρεμος, ήπιος και συναινετικός στις τοποθετήσεις του ζητώντας ειρηνικό διάλογο για όλα τα θέματα, ακόμη κι όταν ο Δήμαρχος κ. Θ. Ρούσσης και ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Γαζβινιάν, τον επέκριναν με σφοδρότητα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για να τύχει στο τέλος της συνεδρίασης των  φιλοφρονήσεων του Δημάρχου ο οποίος τον αποκάλεσε «Γιάννη μου και Γιαννάκη μου» .

Οι  κ. Γ. Γιασημάκης, Π.  Χασιώτης και Ν. Δημητρίου κατήγγειλαν την τακτική της Δημοτικής Αρχής να αποστείλουν την πρόσκληση για τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Πέμπτης και καθώς μεσολαβούσε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ενημερώθηκαν για τις εισηγήσεις των θεμάτων το μεσημέρι της Δευτέρας, ανήμερα του δημοτικού Συμβουλίου.  Αποτέλεσμα να μην έχουν επαρκεί χρόνο για να καθορίσουν τη στάση τους υπεύθυνα, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Βεβαίως ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Ρούσσης εξήγησε με σαφήνεια όσο και πιστικό τρόπο τους λόγους του κατεπείγοντος, υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε καθώς  τρέχει ο χρόνος για ένταξη των δικαστικών αποφάσεων που έχει σε βάρος του ο Δήμος, από παλαιότερες μελέτες έργων  στα ληξιπρόθεσμα με στόχο να επωφεληθούν οι δημότες 1,2 εκατ. ευρώ και να μπορέσει η  Δημοτική  Αρχή να προχωρήσει το πρόγραμμά της.

Η Αντιπολίτευση αντέτεινε ότι το πρόβλημα είναι παλιό και κατηγόρησε το Δήμαρχο Ωρωπού ότι ζητάει να συναινέσει σε αυτά τα οποία ο ίδιος αρνήθηκε να στηρίξει ως αντιπολίτευση.

Μετά την αποχώρηση των τριών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, το Δημοτικό Συμβούλιο διεξήχθη ομαλά.