Ξεσηκώνουν οι βόμβες Καμμένου για νέο Δημοψήφισμα και πραξικόπημα στο Νομισματοκοπείο

9.2.2016

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, έριξε νέες βόμβες θέτοντας στο τραπέζι το χαρτί του δημοψηφίσματος σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.

Η νέα αυτή προοπτική έρχεται να  αναταράξει για μια ακόμη φορά το πολιτικό σκηνικό και περισσότερο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Δ. Καμμένος εξήγησε ότι ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος εννοούσε ότι αν βρεθούμε σε αδιέξοδο λόγω των παράλογων απαιτήσεων των δανειστών θα πρέπει να προχωρήσουμε όχι απαραίτητα σε εκλογές αλλά σε δημοψήφισμα! «Θα πρέπει να αποφασίσουμε ως κυβέρνηση τι θα κάνουμε αν η διαπραγμάτευση δεν φτάσει στο σημείο που θέλουμε», είπε ο κ. Δημήτρης Καμμένος και πρόσθεσε: «Θα πρέπει ο κάθε κυβερνήτης να ακούσει τον λαό, όπως τον ακούσαμε και το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο».

Οι δανειστές θα πρέπει να πάρουν το μήνυμα και να υποχωρήσουν, απάντησε ο κ. Καμμένος στην ερώτηση αν τελικά ο λαός πει με συντριπτικό ποσοστό ότι δεν θέλει τα σκληρά μέτρα τι θα κάνει η κυβέρνηση. «Θα είναι ανεύθυνοι αν δεν λάβουν υπόψη τους την απόφαση του ελληνικού λαού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επεσήμανε πως οι δανειστές θέλουν να οδηγήσουν την κατάσταση ως το τέλος εκβιαστικά και ερωτηθείς για το εάν η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν η λύση σε ενδεχόμενο αδιέξοδο είπε: «δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή σε τι θα πάμε. Δεν έχουμε πάρει εντολή για δραχμή».

Πραξικόπημα εν μέσω δημοκρατίας χαρακτήρισε το ενδεχόμενο εισβολής κάποιων στο Νομισματοκοπείο, γεγονός που πρέπει να διερευνηθεί.

Η δεύτερη βόμβα του κ. Καμμένου σχετίζεται με τα όσα αποκάλυψε ο κ. Βαρουφάκης για εισβολή στο Νομισματοκοπείο,  ενδεχόμενο που χαρακτηρίζει ως πραξικόπημα εν μέσω δημοκρατίας και πρέπει να ερευνηθεί εάν οι πραξικοπηματίες είναι εντός ή εκτός κυβέρνησης.