Ξεχάστηκε νήπιο στο λεωφορείο έξω από το νέο Σχολικό Συγκρότημα Σκάλας Ωρωπού

Ξέχασαν νήπιο στο λεωφορείο που το μετέφερε, σήμερα το πρωί της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου, στο νέο σχολικό συγκρότημα Σκάλας Ωρωπού, κάτι που αποδεικνύει την αρρυθμία στη λειτουργία της μεταφοράς των μαθητών.

Ένα απρόοπτο είχε, σήμερα, σύμφωνα με μαρτυρία γονιού, η σχολική μέρα για ένα νήπιο το οποίο μεταφέρθηκε στο σχολικό συγκρότημα στη Σκάλα Ωρωπού. Το λεωφορείο έφτασε στην ώρα του στο συγκρότημα και όλα τα παιδιά κατέβηκαν υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης συνοδού, για να πάνε στην αίθουσα του νηπιαγωγείου. Εκτός από ένα αγοράκι, το οποίο παρέμεινε στο λεωφορείο, καθώς κανείς δεν το αναζήτησε.

Τελικά αφού πέρασαν δεκαπέντε λεπτά  έγινε αισθητή η παρουσία του  παιδιού, από έναν περαστικό γονιό που το είδε μέσα στο λεωφορείο και ρώτησε τον οδηγό γιατί το παιδί ήταν ακόμα μέσα.  Σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία, ο οδηγός παρ’ όλο που ήταν μέσα στο λεωφορείο και ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από το χώρο του σχολείου, ξαφνιάστηκε όταν είδε το παιδάκι και έσπευσε να το παραδώσει στο νηπιαγωγείο. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι δάσκαλοι οι οποίοι το παρέλαβαν, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν αντιληφθεί την απουσία του.

Το συμβάν αυτό δείχνει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα και καλύτερη οργάνωση για να μην επαναληφθεί και στο μέλλον ανάλογο δυσάρεστο γεγονός. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να κάνουν καταμέτρηση κατά την προσέλευση στα λεωφορεία των μικρών μαθητών αλλά και κατά την αποβίβασή τους στα σχολεία.

Οι συνθήκες με το νέο σχολικό συγκρότημα στη Σκάλα Ωρωπού που φιλοξενεί περίπου 850 μαθητές και εκατό καθηγητές δημιουργεί νέα δεδομένα πρωτόγνωρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση των μαθητών.