Ξεχείλισε η οργή κατά του Ερντογάν στην Τουρκία

 

 

Το βράδυ της Δευτέρας διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με συνθήματα κατά του Ερντογάν. Το πολύνεκρο μακελειό που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο οδήγησε εκατοντάδες κόσμου για μια ακόμα φορά σε πορεία στην Άγκυρα, ενώ ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στο πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας. Την ίδια στιγμή πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στην Κωνσταντινούπολη και σε διάφορα πανεπιστήμια της πόλης από φοιτητές που διαμαρτύρονταν έντονα.

 

 

Παράλληλα ακόμα πιο έντονα εκφράζεται η οργή σε συγκεντρώσεις στην ανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με μεταδόσεις της Hurriyet, πραγματοποιήθηκε πορεία παρουσία στελεχών τόσο του HDP όσο και του κεμαλικού CHP από οργανώσεις και συνδικάτα.Ακόμα και στις κηδείες των θυμάτων  το κλίμα είναι τεταμένο και σε πολλές περιπτώσεις ακούγονται συνθήματα κατά της Κυβέρνησης.

 

 

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν με φόντο το φιλοκουρδικό HDP που στρέφει εναντίον της Κυβέρνησης τα βέλη του, ενώ οι τουρκικές αρχές κάνουν δηλώσεις για θέμα χρόνου του εντοπισμού ενός από τους δύο καμικάζι.