Ξορκίζει τις εκλογές ο Γ. Μπαλάφας και βλέπει άμεσα συμφωνία

 9.4.2016

Ξορκίζει τις πρόωρες εκλογές ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Μπαλάφας και προαναγγέλλει συμφωνία με τους δανειστές το αργότερο μέχρι την Τρίτη ενώ υποστηρίζει ότι μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα θα έχει αδειάσει το λιμάνι του Πειραιά από τους πρόσφυγες χωρίς βία.

«Α πα πα! Εκλογές, πού τις θυμήθηκαν. Να αφήσουμε τον λαό να ηρεμήσει», απάντησε για την προσφυγή στις κάλπες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, ο υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όσο γίνεται πιο γρήγορα. «Θα είναι μια δύσκολη συμφωνία, το ξέραμε από το καλοκαίρι… μάς επιβάλουν μέτρα που έχουν αρνητικές επιπτώσεις», σημείωσε, αλλά πρόσθεσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα πληρώσει χαμηλότερο φόρο εισοδήματος». «Θα υπάρξουν κάποιες σκληρές περιπτώσεις σαν απόρροια της συμφωνίας του καλοκαιριού (…) αναλάβαμε σκληρές δεσμεύσεις για να μην βγούμε από το ευρώ» παραδέχτηκε πάντως.

Ακόμη, ο κ. Μπαλάφας επιτέθηκε στο ΔΝΤ, δηλώνοντας ότι έχει πέσει έξω σε όλες του στις προβλέψεις τα τέσσερα τελευταία χρόνια. «Το ΔΝΤ είναι άλλη περίπτωση (από τους Ευρωπαίους)» πρόσθεσε.

«Οι δανειστές, και ειδικά το ΔΝΤ, επιδιώκουν αρνητικά μέτρα, τους ξέρουμε, έχει σημασία τι κάνουμε εμείς. Έχουμε επιτύχει και μέτρα να έχουν τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού», δήλωσε.

«Είχαν αποφασίσει να φύγουν για λίγες ώρες η τρόικα επί 24ωρες και τα συστημικά Μέσα φώναζαν επειδή πήγαν στις Βρυξέλλες. Ψέμα, ψέμα, ψέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τις αναφορές περί αποχώρησης των δανειστών για διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες λόγω των υποκλοπών Τόμσον – Βελκουλέσκου.

Τέλος, αναφορικά με το προσφυγικό, διαβεβαίωσε ότι μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Πειραιάς θα αδειάσει. «Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει με πειθώ χωρίς βίαια μέτρα, αλλά να μην ακούν και οι πρόσφυγες καλοθελητές», πρόσθεσε.