Ξύλο και δακρυγόνα μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ στη ΚΩ

5.2.2016

Αντίθετοι στη δημιουργία hot spot στην Κω είναι οι κάτοικοι του νησιού. Μετά την αφιλόξενη υποδοχή που επιφύλαξαν στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παν. Καμμένο, σήμερα έκαναν έφοδο στο πρώην στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή για να εμποδίσουν την κατασκευή του.

Κατά τη  διάρκεια της διαμαρτυρίας σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από πρώην στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή (148), για να διαμαρτυρηθούν, όταν πληροφορήθηκαν ότι εντός του κλειστού στρατοπέδου εκσκαφέας εκτελούσε χωματουργικές εργασίες.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν δύο φορές να μπουν από την είσοδο και συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ, που απάντησαν και με δακρυγόνα.

Από το περιστατικό αναφέρθηκαν και τραυματισμοί, τουλάχιστον τριών πολιτών.

Στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα προσήχθη, φορώντας χειροπέδες, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιοδάκης που τραβούσε βίντεο και φωτογραφίες από τη συμπλοκή. Πολίτες μετέβησαν εκεί και ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος, όπως και τελικά έγινε. Ο δημοσιογράφος κατήγγειλε ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς.

Αποκλεισμένα από τα ΜΑΤ ήταν το πρωί και τα Φωκάλια, περιοχή όπου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, θα γίνει το hot spot 3. Εκεί συγκεντρώθηκαν και κάτοικοι που διαμαρτύρονταν.