Ξύρισαν το κεφάλι της 17χρονης μουσουλμάνας κόρης τους επειδή ερωτεύτηκε Χριστιανό

Στην Γαλλία στην πόλη Besancon, μια 17χρονη βοσνιακής και μουσουλμανικής καταγωγής ξυλοκοπήθηκε από την οικογένεια της – που επίσης της ξύρισε το κεφάλι – γιατί αγάπησε έναν 20 Σέρβο χριστιανό.

Σύμφωνα με τη Mirror oι οικογένειες των δυο νέων ζούσαν στο ίδιο κτίριο, γνώριζαν η μια την άλλη, η σχέση μεταξύ τους δεν ήταν πρόβλημα, αλλά όταν δημιουργήθηκε ερωτική σχέση ανάμεσα στα παιδιά τους, που άρχισαν να μιλούν για γάμο, οι γονείς της κοπέλας της είπαν:« Είμαστε μουσουλμάνοι, δεν μπορείς να παντρευτείς έναν Χριστιανό »

Έπειτα ξέσπασε η βία, της πήραν το τηλέφωνο και της απαγόρευσαν να μιλάει με τον αγαπημένο της. Το νεαρό ζευγάρι έφυγε, αλλά επέστρεψε μετά από 4 μέρες…

Η μητέρα μετέφερε την 17χρονη σε ένα δωμάτιο και την χτύπησε άγρια και ο θείος -αδερφός του πατέρα της – της ξύρισε το κεφάλι.

Οι γονείς του 20χρονου δεν τόλμησαν να παρέμβουν, αλλά εκείνος ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε ένα σπασμένο πλευρό και μώλωπες παντού, ιδίως στην περιοχή του αυτιού.

Η αστυνομία συνέλαβε τους γονείς της κοπέλας, καθώς και τον θείο και τη θεία της. Απελευθερώθηκαν υπό δικαστικό έλεγχο, αλλά απαγορεύεται να επικοινωνήσουν με το κορίτσι, το οποίο τέθηκε υπό προστασία. Δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται.

Θα δικαστούν για «βία κατά ανηλίκου», δήλωσε η αναπληρωτής εισαγγελέας Margaret Parietti στο AFP.

Σοκαρισμένος βαθιά από τα βασανιστήρια που υπέστη αυτό το 17χρονο κορίτσι », ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin, έγραψε στο Twitter. «της ξύρισαν το κεφάλι και την ξυλοκόπησαν επειδή αγάπησε έναν Χριστιανό, αυτή η βαρβαρότητα απαιτεί την πιο αυστηρή τιμωρία».

Το ξύρισμα κεφαλής σε αυτό το περιστατικό, έχει ένα ιδιαίτερα συγκλονιστικό πλαίσιο στη Γαλλία. Ήταν η τιμωρία μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο σε χιλιάδες γυναίκες, που είχαν σχέσεις με τους Ναζί κατακτητές.

Στον εμφύλιο πόλεμο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τα έτη 1992-1995, ενεπλάκησαν όλες οι εθνικές ομάδες της χώρας, δηλαδή οι Σέρβοι, οι Κροάτες και οι μουσουλμάνοι, συγκρούστηκαν μεταξύ τους.