ΟΑΕΔ: Κοινωφελής εργασία για 30.000 ανέργους-Πότε βγαίνει η προκήρυξη και ποια τα κριτήρια κατάταξης

Κοινωφελής εργασία-Άνεργοι: Η έκδοση της προκήρυξης για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αναμένεται να λάβει χώρα στα τέλη του τρέχοντος μηνός (σ.σ. Σεπτέμβριος του 2019).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, με τους φορείς για την καταγραφή των αναγκών τους σε προσωπικό, το οποίο να καλύπτει την 4μηνη παράταση του πρώτου κύκλου της κοινωφελούς εργασίας.

Αυτή θα αφορά συνολικά περίπου 30.333 εργαζόμενους. Η λήξη της υπολογίζεται για τις 10 Οκτωβρίου του 2019. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες γνωστοποιήθηκε πως ο αριθμός των ωφελουμένων θα βρίσκεται σε πλήρη εξάρτιση με τα αιτήματα των 122 φορέων.

Πάντως, εκτιμάται πως οι θέσεις θα υπερβαίνουν τις 30.000. Ωστόσο, μπορούν να υπερβαίνουν αυτό το όριο, αν προκύψει ανάγκη από τους φορείς, σύμφωνα με την καταγραφή των αναγκών τους. Από εκεί και πέρα, η αμοιβή ανά ημέρα υπολογίζεται στα 21,84 ευρώ. Όσον αφορά τη μηνιαία αμοιβή, αυτή δεν θα υπερβαίνει τα 546 ευρώ για κάθε ωφελούμενο.

Τα εννέα κριτήρια μοριοδότησης για την κατάταξη των ωφελούμενων στον πίνακα

1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.
2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
3. Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.
4. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.
5. Ηλικία.
6. Αριθμός ανήλικων τέκνων.
7. Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
8. Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
9. Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.

enimerotiko.gr