ΟΑΕΔ: Μισθός έως 1.040 ευρώ στο νέο πρόγραμμα-Σε ποιους απευθύνεται

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ: Άνεργοι αναμένεται να οδηγηθούν στην αγορά εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ. Μάλιστα, ένα από αυτά τα προγράμματα απευθύνεται σε πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αναμένεται να προσφερθούν περίπου 250 θέσεις ενός έτους. Επίσης, οι άνεργοι πολίτες αναμένεται να απασχοληθούν σε φορείς του Δημοσίου.

Τα βασικά σημεία

Ηλικίες: 22-39 ετών
Απολαβές: Για ΤΕ 990 ευρώ, ενώ για ΠΕ 1.040 ευρώ.

Ποια επιπλέον προγράμματα θα προχωρήσουν

1. Συμβάσεις έως επτά μήνες θα προσφερθούν από δύο νέα προγράμματα. Οι δράσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Όσον αφορά τον Σπύρο Πρωτοψάλτη, που είναι διοικητής του οργανισμού, ο ίδιος ανέφερε πως τα προγράμματα θα έχουν να κάνουν με άνεργους 18 ετών μέχρι 30 ετών. Από εκεί και πέρα, αναμένεται να προσφερθούν τριακόσιες θέσεις, που θα είναι με επιδότηση. Το νέο προσωπικό αναμένεται να δουλέψει σε φορείς, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

2. Θα προσφερθούν 35.000 θέσεις σε δήμους, φορείς και περιφέρειες. Αυτές, θα αφορούν άνεργους μεγάλης ηλικίας. Ο διοικητής του οργανισμού ανέφερε επίσης πως ο ΟΑΕΔ σχεδιάζει ήδη το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Αυτό θα έχει να κάνει με έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σε διάφορες περιοχές. Μάλιστα, πρόκειται να «τρέξει», έπειτα από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

3. Επιπλέον, αναμένονται προσλήψεις 2.000 ανέργων, οι οποίοι θα είναι ηλικίας 55 έως 67 ετών. Αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε επιχειρήσεις Δημοσίου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό θα γίνει σε διάστημα 12 μηνών και θα έχει ανώτατο όριο επιδότησης τα 600 ευρώ.