ΟΓΕ Ωρωπού: Μαχητική συγκέντρωση σωματείων και φορέων του Ωρωπού για την Υγεία και την Παιδεία

Δελτίο τύπου της ομάδας γυναικών Ωρωπού της ΟΓΕ

Δυναμική συγκέντρωση για την προστασία της υγείας του λαού της περιοχής και  για τη ζωή που μας αξίζει,  με αφορμή την απόλυση 19 σχολικών καθαριστριών/ών του Δήμου Ωρωπού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο το πρωί στο λιμάνι του Ωρωπού με πρωτοβουλία του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Αν, Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και τη συμμετοχή της Ομάδας  γυναικών Ωρωπού της ΟΓΕ, του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ δήμου Ωρωπού, του παρατήματος βόρειου τομέα του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, του ναυτικού και εξωραϊστικού συλλόγου «Λιμνιώνας», του συλλόγου «Πανόραμα Χαλκουτσίου», του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού του Ειδικού σχολείου Ωρωπού και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού Νέων Παλατίων, του 1ου δημοτικού Χαλκουτσίου και του γυμνασίου Χαλκουτσίου.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος του «ΣΩΚΡΑΤΗ», που αναφέρθηκε στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Κατήγγειλε την μη ανανέωση (απόλυση) των 19 σχολικών καθαριστριών/ών στο Δήμο Ωρωπού εν μέσω πανδημίας και στην συνέχεια αναφέρθηκε στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιοχής του Ωρωπού, όπου οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό είναι κραυγαλέες, μετά ιδιαίτερα και την μετατροπή του Κ. Υ Καπανδριτίου σε εμβολιαστικό κέντρο αλλά και γενικότερα στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο εξακολουθεί η κυβέρνηση να μη θωρακίζει. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με τους στόχους πάλης:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

  • Αραίωση των μαθητών στις τάξεις, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων και αιθουσών.
  • Άμεσα και δωρεάν τεστ Covid -19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.
  • Διορισμό εκπαιδευτικών.
  • Διορισμό μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία.
  • Αύξηση των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων για την αποτροπή υπερμετάδοσης της πανδημίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  • Τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο Κ.Υ Καπανδριτίου, στο ιατρείο της Σκάλας Ωρωπού και σε όλες τις κοινότητες του δήμου Ωρωπού.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, η οποία ολοκληρώθηκε με μαχητική πορεία στον παραλιακό μέτωπο του Ωρωπού.