Οδήγησαν το 80% των ελλήνων στην φτωχοποίηση

10.7.2016

Η μεγάλη επιτυχία της πρώτης αριστερής κυβέρνησης της χώρας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ότι συνειδητά οδήγησε την Ελλάδα στην φτωχοποίηση. Τούτο απλά σημαίνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων οδηγήθηκε σε ένδεια και ανέχεια και θα παραμείνει αν δεν υπάρξει θεαματική ανάπτυξη.

Τα στοιχεία έρευνας η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας  «Καθημερινή» είναι συγκλονιστικά. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι μετά την υλοποίηση των τελευταίων μέτρων- στο ασφαλιστικό και το φορολογικό- το 80% των Ελλήνων θα έχει το 2018 καθαρό ατομικό εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ. Δηλαδή, 7 εκατομμύρια πολίτες, σε σύνολο 8 εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων, θα έχουν καθαρές αποδοχές κάτω των 12.000 ευρώ τον χρόνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήδη πάνω από το 80% των φορολογούμενων έχουν καθαρές αποδοχές κάτω των 968 ευρώ μηνιαίες, ενώ οι χαμηλοί μισθοί στον ιδιωτικό τομέα οδηγούν, αντίστοιχα, σε χαμηλές συντάξεις.

Μάλιστα, με βάση τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η εφημερίδα, από το σύνολο των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, πιθανότητες να πάρουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ, ύστερα από την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, έχουν μόνο 70.000 εργαζόμενοι σε σύνολο περίπου 2 εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

Όσοι συνταξιοδοτούνται, περίπου 60.000- 80.000 τον χρόνο, θα βλέπουν το μηνιαίο εισόδημά τους να μειώνεται κατά ποσοστό που ξεπερνά το 40-50%, καθώς ο μισθός των 1.500 ή των 2.000 θα αντικαθίσταται από σύνταξη κάτω των 800 ευρώ.

Κι όλα αυτά την ώρα που οι φόροι αυξάνουν τα τιμολόγια των δημόσιων υπηρεσιών αυξάνουν, οι έλληνες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και οι πάσης φύσεως ρυθμίσεις έχουν γίνει ο νέος μόνιμος βραχνάς για εκατ πολιτών. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο ο οποίος οδηγεί το απόλυτο αδιέξοδο και κάποια στιγμή στην οριστική πτώχευση της χώρας.

2ShareTweetShareShareMail