ΟΗΕ: Έκκληση ανθρωπιστικής βοήθειας

7.12.2015

Πίσω από τα φανταχτερά πρόσωπα της show biz, τα εκατομμύρια που χορεύουν στα πόδια αστέρων και επώνυμων που τα σκορπούν αφειδώς υπάρχει ένας κόσμος που πεινάει. Ένας κόσμος σε πλήρη ανέχεια που λιμοκτονεί κι αργοπεθαίνει αβοήθητος απροστάτευτος έρμαιο των ορέξεων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Ο πλανήτης ζει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση με 87 εκατ. ψυχές να βρίσκονται χείλος της αφάνειας. Ο θάνατος παραμονεύει κάθε λεπτό για χιλιάδες μικρά παιδιά. Για γυναίκες και ηλικιωμένους που αναζητούν υο δικαίωμα να ζήσουν.

Μπροστά σ αυτή την ανθρώπινη δυστυχία και καταστροφή τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν έκκληση για τη συγκέντρωση του μεγαλύτερου ποσού ανθρωπιστικής βοήθειας στα χρονικά απευθύνουν τους, ζητώντας τη συγκέντρωση 20,1 δισ. δολαρίων για να βοθήσουν 87 εκατομμύρια ανθρώπους σε 37 χώρες κατά τη διάρκεια του 2016.

Πρόκειται για την «πιο σημαντική έκκληση για κεφάλαια που έχει κάνει ποτέ» ο ΟΗΕ, δήλωσε από τη Γενεύη ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών υποθέσεων του Οργανισμού Στίβεν Ο’ Μπράιεν.

Ο Ο’ Μπράιεν, υπεύθυνος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις και συντονιστής των επιχειρήσεων άμεσης αρωγής, υπογράμμισε πως η έκκληση για το 2016 αφορά ποσό πενταπλάσιο εκείνου που ζητούσε ο ΟΗΕ πριν από δέκα χρόνια.

«Τα βάσανα του κόσμου έχουν φθάσει σε σημείο που δεν είχαμε δει ποτέ εδώ και μία γενιά. Οι συγκρούσεις και οι καταστροφές έσπρωξαν εκατομμύρια παιδιά, γυναίκες και άνδρες σε καταστάσεις επισφαλούς επιβίωσης. Έχουν απελπιστικά ανάγκη για βοήθεια» δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Το πρόγραμμα που εξετάζεται καλύπτει τις απαντήσεις σε 27 κρίσεις που αφορούν συνολικά 37 χώρες.

Οι συγκρούσεις στη Συρία, στο Ιράκ, στο Νότιο Σουδάν και στην Υεμένη είναι οι κύριες κρίσεις για τις οποίες θα δοθεί βοήθεια στη διάρκεια του 2016, διευκρινίζει ο ΟΗΕ.μ