Οικονόμου: Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος

Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναλύοντας στον ΣΚΑΙ τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, το πακέτο μέτρων ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ και το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται τα εισοδήματα. Παράλληλα δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε.

Αναφορικά με την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος διευκρίνισε ότι η επιδότηση αφορά για όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Για τις ιδιωτικές εταιρείες τόνισε πως θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν γιατί διαφορετικά θα χάσουν πελάτες.

Ακόμη ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως θα υπάρξει και αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης ενώ τόνισε πως τη Δευτέρα θα δοθούν διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Για την μείωση του ΕΝΦΙΑ, είπε πως και αυτό το μέτρο αφορά όλους τους πολίτες και πως το 2022 θα είναι ακόμα μικρότερος.

Σχετικά με την δημόσια υγεία, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει 4 διαγνωστικές εξετάσεις για πολύ σημαντικές ασθένειες.

Για την πανδημία του κορονοϊού τόνισε πως το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά στις τάξεις».

Τέλος ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρώσουν το έργο που έχουν αναλάβει.