Οι “Άθλιοι” των hotspots  στην Ελλάδα… του ΣΥΡΙΖΑ

Του Ανδρέα Κάτσενου

Η πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς «θριαμβεύει» όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, όπου η αφαίμαξη του έλληνα πολίτη τον έχει οδηγήσει στην ανέχεια, την ανεργία και τον εξανδραποδισμό από κάθε τι το κοινωνικό κι ανθρώπινο αλλά και στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής.

Σε εκείνον ακριβώς τον τομέα όπου, ως αριστερή κυβέρνηση, θα έπρεπε να είχε επιδείξει την μέγιστη ευαισθησία, σε σχέση με την «επάρατη» Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου.

Η εικόνα των προσφύγων-μεταναστών στις σκηνές στη Μόρια της Λέσβου, του Ελληνικού, της Μαλακάσας και όλων αυτών των περίφημων hotspot του κ. Μουζάλα μέσα  στα χιόνια και το πολιτικό ψύχος, ασφαλώς και δεν περιποιούν τιμή για την χώρα μας. Την ευρωπαϊκή Ελλάδα του 21ου αιώνα. Αποτελούν εικόνα ντροπής. Εικόνα απάνθρωπης συμπεριφοράς της Πολιτείας απέναντι σε ανθρώπους ανεξαρτήτως του χρώματος και της προέλευσής τους.

Η Ελλάδα μια χώρα προσφύγων και μεταναστών ανά τους αιώνες, όφειλε να σεβαστεί αυτούς τους ανθρώπους. Κανέναν δεν ενδιαφέρει ποιοί και γιατί αντιδρούν. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους ανθρώπους που βρίσκονται στην επικράτεια τους και μάλιστα σε ακραίες καιρικές συνθήκες διαβίωσης.

Ο κ. Μουζάλας φαντάζομαι είχε, επαρκώς, ενημερωθεί για το κύμα κακοκαιρίας που θα έπληττε τη χώρα μας. Όφειλε να είχε ενημερωθεί ή τουλάχιστον να είχε διαβάσει κάποια εφημερίδα ή έστω να είχε ακούσει έστω κι ένα δελτίο ειδήσεων από την ΕΤ1, όπου πλειάδα συντρόφων του προειδοποιούσαν για το τι έρχεται. Παρά ταύτα άφησε χιλιάδες ανθρώπους, μικρά παιδιά, γυναίκες και άντρες στην τύχη τους. Γιατί κ. Υπουργέ;

Κατόπιν εορτής στέλνει στη Μόρια το οχηματαγωγό «Λέσβος»¨για να στεγάσει 500 άτομα από τα τουλάχιστον 2 χιλιάδες που ξεπάγιασαν μέσα στις σκηνές. Στη Μαλακάσα, στο Ελληνικό, στη Χίο, στη Σάμο, στη Λάρισα, στο Σκαραμαγκά, στο Κατσικά, στο Κουτσόχερο, στο Σχιστό  τι θα στείλετε άραγε;

Κύριε υπουργέ, δεν μπορείτε να κρύψετε τη ένδυα της πολιτικής σας με την αποστολή ενός πλοίου για πεντακόσια άτομα. Αποτύχατε. Από τον Αύγουστο δεν κατορθώσατε να καταθέσετε ούτε  ένα πρόγραμμα στην ΕΕ για να πάρετε τα 509 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και να δημιουργήσετε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για αυτούς μέχρι να καθοριστεί η τύχη τους από την ελληνική γραφειοκρατία με την απονομή ή όχι πολιτικού ασύλου.

Δεν αργήσατε απλώς. Χαθήκατε στα ζεστά, δαιδαλώδη γραφεία σας με τους ημετέρους συμβουλάτορες σας να σχεδιάζετε χωρίς ουσία και, κυρίως, αποτέλεσμα. Γιατί;

Προφανώς, θα έχτε αντιληφθεί δύο τινά: Πρώτον την πλήρη ανεπάρκεια σας. Όλοι οι συνομιλητές σας θεωρούν αναξιόπιστο. Άλλα λέτε κι άλλα πράττετε. Την ανεπάρκεια αυτή την αποκάλυψε δε, κατά τον εναργέστερο τρόπο, επικοινωνιακά ακόμη  περισσότερο, και ο Εκπρόσωπος του Συντονιστικού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Κυρίτσης, ο δικός σας άνθρωπος  με τις περίεργες όσο και προκλητικές δηλώσεις του. Και. δεύτερον, ότι δεν διαθέτετε το αλάθητο. Έχετε ανάγκη να ακούσετε και τα άλλα πολιτικά κόμματα και να συνεργαστείτε. Απέναντι σας έχετε ανθρώπινες ψυχές. Τα πολιτικά παιχνίδια εντυπωσιασμού δεν έχουν καμία θέση.

Κι αυτό γιατί πολύ απλά η πατρίδα μας δεν ανήκει μόνο σε εσάς τους δήθεν «αριστερούς» του ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκει σε όλους τους έλληνες και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να τους προσβάλετε και να τους καθιστάτε, διεθνώς, δακτυλοδεικτούμενους. Τα Κέντρα Φιλοξενίας όπως τα ονομάζετε κάθε άλλο παρά τέτοια είναι. Μοιάζουν περισσότερο με στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου μέσα σε αυτά παίζετε ερήμην τους η τύχη χιλιάδων ψυχών.

Μετά την παταγώδη αποτυχίας οφείλετε να κάνετε την αυτοκριτική σας για τις αστοχίες και τις παραλείψεις σας απέναντι σε όσους ξεπάγιασαν και υπέφεραν. Κι ας μην χαμογελάει η κυρία Τασία γιατί οι «Άθλοι» των hotspot του ΣΥΡΙΖΑ  είναι και δικό της έργο. Και, κυρίως, ΔΕΝ ΛΙΆΖΟΝΤΑΙ.. Ξεπαγιάζουν!