Οι αγρότες λένε όχι σε διάλογο με τον Τσίπρα – Απειλούν να κόψουν τη χώρα στα δύο

26.1.2016

Σκληραίνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους οι αγρότες και αρνούνται να συναντήσουν τον Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς αυτός τους αποκάλεσε «ψεύτες και κλέφτες» και αγροτοπατέρες και ζητούν την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού.

Ήδη στη μία από τις δύο κρίσιμες συνεδριάσεις, αυτή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, αποχώρησαν οι αγρότες των Τεμπών και επιστρέφουν στα μπλόκα.

Αρνητική είναι και οι στάση των αγροτών από την Νίκαια όπου λένε κι αυτοί όχι σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό ένα πρώτα δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Η απόφασή τους ήταν αναμενόμενη, αφού είχαν θέσει ως προϋπόθεση την απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και την έναρξη συνομιλιών από μηδενική βάση. Ενδεικτικό πάντως του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των αγροτών είναι πως από τα μπλόκα και συγκεκριμένα από τα Μάλγαρα στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση «ψεύτες και κλέφτες δεν μας έχει πει κανείς». Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε αγρότης για να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις υπουργών.

Λίγη ώρα αργότερα ολοκληρώθηκε και η συνεδρίαση των αγροτών στη Νίκαια. Εκεί αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με εξάωρους αποκλεισμούς δρόμων και όχι δίωρους που ήταν έως σήμερα.

Δεν μετέχουμε σε κανένα διάλογο αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο

Η συνεδρίαση των αγροτών στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης,  κράτησε περίπου μια ώρα και  αποφάσισαν να παραμείνουν στον δρόμο και στα μπλόκα στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών από το μπλόκο στα Τέμπη, Παναγιώτης Καλογιάννης, αμέσως μετά οι αγρότες θα παραμείνουν στους δρόμους, χωρίς να βιάζονται, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ προσανατολίζονται στο να κλείσουν επ’ αόριστον το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, εντείνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση.

Ξεκαθάρισαν μάλιστα για άλλη μία φορά πως δεν θα συμμετέχουν σε κανένα διάλογο αν δεν αποσύρει πρώτα η κυβέρνηση το σχέδιο για το Ασφαλιστικό και αν δεν σταματήσουν οι υπουργοί να τορπιλίζουν την κατάσταση με τις δηλώσεις τους.

 «Δεν είμαστε αγροτοπατέρες, δεν θα μας διώξουν από τη γη μας»

Ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Τεμπών αποχωρώντας από τη Σίνδο είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν είμαστε αγροτοπατέρες, ο αγώνας μας δεν καπελώνεται από κανέναν και όποιος το επιχειρήσει θα εκδιωχθεί. Είμαστε νέοι άνθρωποι και θέλουμε να μείνουμε στη γη μας. Δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στους αγροτοπατέρες».