Οι Ανιχνευτές Πρόσκοποι Αθηνών στις Αφίδνες

Οι Αφίδνες έγιναν, σήμερα, 15 Μαΐου  το κέντρο δράσης των Ανιχνευτών Προσκόπων Αθηνών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση της Τοπικής Κοινότητας.

Οι Πρόσκοποι, ηλικίας από 15 έως 18 χρονών, χωρίστηκαν σε τρεις μεγάλες ομάδες. Η μία έβαψε σημεία του χωριού και οι άλλες δύο έκαναν δενδροφυτεύσεις στο Κοιμητήριο και στη Δροσοπηγή, όπου το δάσος προσπαθεί να αναγεννηθεί. Επίσης ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της ΜΑΚΙΠ Γιώργο Πελεκανάκη για την αξία και τη σημασία του εθελοντισμού

«Ευχαριστούμε την Κοινότητα Αφιδνών και το Δήμο Ωρωπού για την πρόσκληση της Κοινότητας. Οι Πρόσκοποι με χαρά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο», είπαν η Xριστίνα Τζημέα έφορος κλάδου ανιχνευτών Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων Αθήνας και η Αγγέλικα Μηλώνη, Περιφερειακή Έφορος Προσκόπων Αθήνας.

Ο Αντιδήμαρχος Αφιδνών, του  Δήμου Ωρωπού, Γιάννης Δήμας δήλωσε: «Μπράβο στα παιδιά που αφιέρωσαν την Κυριακή τους για να ομορφύνουν τον τόπο μας. Είναι μία μικρή και ουσιαστική δράση που θα πρέπει να βρει μιμητές από συλλόγους, φορείς και, κυρίως, τα παιδιά. Ζούμε μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον και είναι χρέος και τιμή μας να το προσέχουμε και να το αναβαθμίζουμε».

«Ως παλιός πρόσκοπος αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Ευχαριστούμε τα παιδιά και τις επιχειρήσεις που υποστήριξαν τις δράσεις μας. Θα συνεχίσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αφιδνών Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.

Η δράση υποστηρίχτηκε από τον γιατρό και δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Καυκόπουλο.