Οι αποφάσεις από τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της Ν.Δ.

23.11.2015

 Σουρεαλιστικές  ήταν οι εξελίξεις κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών από μια εταιρία η οποία μόνο αυτό το έργο δεν μπορούσε να φέρει σε πέρας.

Η ΚΕΦΕ ξεκίνησε τις εργασίες για την αναζήτηση λύσης  στο εκλογικό αδιέξοδο λίγο μετά τις μία και μισή και  λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι  διέκοψε τις εργασίες της γιατί ο Πρόεδρος της κ. Αν. Παπαμιμίκος ζήτησε από τους τέσσερις υποψηφίους να προβούν σε δήλωση στήριξης.

Πρόκειται για μια προσχηματική κίνηση για να αποσείσουν οι υπεύθυνοι τις βαρύτατες ευθύνες τους για το φιάσκο.

Μπροστά στο κίνδυνο να διακοπούν και πάλι οι διαδικασίες και οι τέσσερις υποψήφιοι τελικά έδωσαν στήριξη στη ΚΕΦΕ, αν και  είχαν  εκφράσει την άποψή τους για τις ευθύνες της  και προσωπικά του Προέδρου της και μάλιστα ζήτησαν τη παραίτησή του.

Τελικά, μετά από τις τετράωρες διαβουλεύσεις, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αποφασίζοντας να ανατεθεί η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σε νέα εταιρεία που θα πληροί τις προϋποθέσεις.

Μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να γίνει η σωστή επιλογή και να ανακοινωθεί η κατάλληλη εταιρεία που θα έχει την τεχνική και ηθική ικανότητα να υποστηρίξει την εύρυθμη διεξαγωγή των εκλογών. Η διαδικασία της επιλογής της αρμόδιας εταιρείας πρόκειται να είναι εξονυχιστική, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχημένη έκβαση των εκλογών για να μην βρεθεί ξανά η παράταξη αντιμέτωπη με δυσάρεστες εκπλήξεις.

13-20 Δεκεμβρίου οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Με βάση του χρονοδιαγράμματος της ΚΕΦΕ αν την Πέμπτη βρεθεί η νέα εταιρεία, οι επικρατέστερες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών είναι η 13η Δεκεμβρίου (θεωρείται η πιο πιθανή) και η 20η Δεκεμβρίου.