Οι γάμοι των ομοφυλοφίλων ενισχύουν την αμερικανική οικονομία κατά 3,8 δισ. δολ.

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Williams της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου UCLA της Καλιφόρνια. 

Οι γάμοι στα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δώσει οικονομική ώθηση στην αμερικανική οικονομία κατά περίπου 3,8 δισ. δολ, από τη στιγμή που νομιμοποιήθηκαν σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, σχεδόν 300.000 ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχουν παντρευτεί από τότε που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε υπέρ του γάμου του ιδίου φύλου, σύμφωνα με ερευνητές από το Ινστιτούτο Williams της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου UCLA της Καλιφόρνια.

«Η ισότητα των γάμων έχει αλλάξει τη ζωή των ζευγαριών του ίδιου φύλου και των οικογενειών τους», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Κρίστι Μαλόρι, διευθύντρια στον τομέα τοπικής πολιτικής στο Ινστιτούτο Williams.   Περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί για γάμους, ενώ χιλιάδες καλεσμένοι ξόδεψαν 544 εκατ. δολάρια.

Οι γάμοι ενίσχυσαν με επιπλέον 244 εκατ. δολάρια τα ταμεία με κρατικούς και τοπικούς φόρους, σύμφωνα με την έρευνα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, περίπου 45.000 θέσεις εργασίας άνοιξαν για τους γάμους του ιδίου φύλου.

Ο ομοφυλοφιλικός γάμος εγκρίθηκε για πρώτη φορά στην πολιτεία της Μασαχουσέτης το 2003, με αρκετές πολιτείες να ακολουθούν.

Μέχρι τη στιγμή της απόφασης – ορόσημο του Ανώτατου Δικαστηρίου, περίπου 242.000 ζευγάρια του ίδιου φύλου είχαν παντρευτεί, ανέφερε η μελέτη.

Το σύνολο έκτοτε διπλασιάστηκε, με περισσότερα από μισό εκατομμύριο ομοφυλόφιλα ζευγάρια να παντρεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ΗΠΑ είναι ένα από τα 28 κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών που αναγνωρίζουν το δικαίωμα των ομοφυλοφίλων να παντρευτούν. Η  Κόστα Ρίκα εντάχθηκε σε αυτή τη λίστα μόλις την Τρίτη.

Σύμφωνα με την ομάδα υπεράσπισης Open For Business, ο ομοφυλόφιλος γάμος στην Κόστα Ρίκα θα μπορούσε να ενισχύσει την οικονομία έως και 592 εκατ. δολάρια.

Η μελέτη του Ινστιτούτου Williams περιλάμβανε αριθμούς και εκτιμήσεις βάσει δεδομένων από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες του Reuters

Πηγή: www.lifo.gr