Οι Γερμανοί τουρίστες γυρίζουν την πλάτη στην Ελλάδα

30.1.2016

Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτος και Τυνησία είναι οι τέσσερις μεγάλοι «χαμένοι» του Δεκεμβρίου, όσον αφορά στην πορεία των κρατήσεων από τη γερμανική αγορά για το καλοκαίρι του 2016.

Στους κερδισμένους, με άνοδο η οποία φθάνει ακόμη και το 20% είναι η Ισπανία και τα Κανάρια Νησιά, η Πορτογαλία και η Γερμανία, δεδομένου ότι οι Γερμανοί, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις φαίνεται ότι στρέφονται και στον εσωτερικό τουρισμό. Παρόλ’ αυτά η άνοδος για τις εν λόγω αγορές δεν στάθηκε ικανή να αντισταθμίσει τις απώλειες συνολικά από τους Γερμανούς τουρίστες, οι οποίοι τηρούν αυτή την στιγμή στάση αναμονής για τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές αυτή την περίοδο.

Στα θετικά από τη γερμανική αγορά, η οποία αποτελεί την πλέον σημαντική τουριστική αγορά και για τη χώρα μας, παραμένει το γεγονός ότι το καταναλωτικό κλίμα και η οικονομική κατάσταση εν γένει των Γερμανών σημειώνουν θετικές επιδόσεις, δημιουργώντας προσδοκίες για κρατήσεις (και στη χώρα μας) σε μεταγενέστερο χρόνο. Στα αρνητικά ειδικά για τoν ελληνικό τουρισμό είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του προσφυγικού- δεν είναι τυχαίος ως προς το τελευταίο ο χθεσινός τίτλος της γαλλικής Le Figaro, με τίτλο «Ελλάδα: Η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πίεση», που προειδοποιεί ότι η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας μπορεί να βρεθεί σε κίνδυνο.