Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, αποσυσπείρωση και πανικό στο Μαξίμου

16.2.2016

Πανικός επικρατεί στο  Μαξίμου από τα ευρήματα των κυλιόμενων ερευνών που δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί βαθύ ρήγμα με την κοινωνία εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής της σε σημείο που να θεωρείται, πλέον,  μη αναστρέψιμη

Η εικόνα της έχει τρωθεί σημαντικά εξαιτίας των  οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων που δημιουργούνται καθημερινά και γίνονται όλο και πιο δυσβάσταχτα για τους πολίτες από τη δύσκολη αξιολόγηση, τα σκληρά μέτρα που συζητούνται, τις καθυστερήσεις που σημειώνονται και, φυσικά, τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεσπάσει.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις πληροφορίες ανησυχούν ιδιαίτερα από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που έχουν στη διάθεσή τους, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να εμφανίζει μεγάλη αποσυσπείρωση και η ΝΔ, υπό τη νέα της ηγεσία, να μεγεθύνει το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου. Το απορριπτικό για το πολιτικό σύστημα κλίμα που μεγεθύνεται ενισχύει τις ακραίες κομματικές δυνάμεις, ενώ το αντιευρωπαϊκό κλίμα ενισχύει το ΚΚΕ, αλλά και τη ΛΑΕ.

Στόχος του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να μην παγιωθεί αυτή η εικόνα. Το Μαξίμου ανησυχεί γιατί οι   «μυστικές» δημοσκοπήσεις, είναι τραγικές καθώς πια δεν υπάρχει το μαγικό ραβδάκι του κ Τσίπρα καθώς οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του. Υπό αυτές τις αρνητικές συγκυρίες επιδιώκουν

  • Πρώτον, στο να μην παγιωθεί και να μην καταστεί μη αναστρέψιμη η δημοσκοπική έστω πρωτιά της ΝΔ.
  • Δεύτερον, να μην συμβάλλει αποφασιστικά το κλίμα που θα δημιουργήσουν οι δημοσκοπήσεις στην εικόνα «κατάρρευσης» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνέβη με το ΠΑΣΟΚ το 2012.
  • Και τρίτον, να μην αποδυναμωθεί η κυβέρνηση σε τέτοιο βαθμό, που θα τροφοδοτηθούν εκ νέου σενάρια οικουμενικής.

Η πίεση που θα ασκηθεί μετά τη δημοσιοποίηση των ερευνών αυτών τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και σε έναν νέο  ανασχηματισμό ώστε η κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο.