Οι εκτιμήσεις του κ. Κουκοδήμου για τις Προεδρικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

18.11.2015

 Πολύ θετικό για τη Ν.Δ. θα είναι αν στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου προσέλθουν στις κάλπες 300.000 άτομα, εκτίμησε ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος χαρακτηρίζει «πολύ μακρινό στόχο» τις 800.000 ψηφοφόρων που ανέδειξαν αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά το 2009.

«Με 300.000 ψηφοφόρους θα ήταν πάρα πολύ θετικό το αποτέλεσμα. Οι 800.000 του κ. Σαμαρά, το 2009, είναι πάρα πολύ μακρινός στόχος, εκεί είχε προηγηθεί και ένα συνέδριο, ήταν πολύ καλύτερο το πολιτικό κλίμα» τόνισε ο κ. Κουκοδήμος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104, 9 FM» και στην εκπομπή «Καθημερινά».

Ο κ. Κουκοδήμος χαρακτήρισε άξιους και τους 4 υποψήφιους, αλλά επανέλαβε ότι υποστηρίζει τον κ. Μεϊμαράκη. «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι αυτός που θα δώσει τη σταθερότητα και αυτό που χρειάζεται η παράταξη. Και αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η σταθερότητα, η ομαλότητα και η εμπειρία του κ. Μεϊμαράκη» είπε.

Σε ερώτηση αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι ένας μεταβατικός πρόεδρος που θα βάλει σε τάξη το κόμμα και μετά θα πάει σε νέα εκλογή προέδρου, ο κ. Κουκοδήμος τόνισε: «Το πιστεύω αλλά βεβαίως ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Μπορεί να αποδειχθεί ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης τόσο άξιος και έτσι να υπάρξει συνέχεια και σε 2 σε 3 σε 5 χρόνια να είναι και ο επόμενος πρωθυπουργός. Ποτέ μην λες ποτέ στην πολιτική».

Ενώ σε άλλη ερώτηση αν η Ν.Δ. θα μπορούσε να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Κουκουδήμος εμφανίστηκε αρνητικός, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεπεράσει μόνος του το σκόπελο.  «Αν θέλει να τον βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι, εμείς δεν θα φέρουμε αντίρρηση και βέβαια αυτοί θα βάλουν ως προϋπόθεση να φύγει ο Πάνος ο Καμμένος» σχολίασε. Ειδικά για τον κ. Καμμένο είπε «δεν συγχωρείται η στάση του» και ότι «αν υπάρξει κάποιος πρόεδρος “με μεγάλη καρδιά” και συμφωνήσει να επιστρέψει ο κ. Καμμένος στη Ν.Δ. οι αντιδράσεις της βάσης θα είναι πάρα πολύ αρνητικές».