Οι επόμενοι στόχοι του ISIS σε νέο βίντεο των Τζιχαντιστών

2.12.2015

Ο ISIS συνεχίζει να στέλνει τις απειλές του προς τον Δυτικό κόσμο. Κυκλοφόρησε νέο βίντεο Τζιχαντιστών στη Λιβύη, στο οποίο καταδεικνύονται οι 3 επόμενοι στόχοι, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Με τίτλο «Από την Μπάρκα στο Παρίσι», το επίμαχο βίντεο δείχνει δύο άνδρες με καλυμμένο κεφάλι να κρατούν καλάζνικοφ και να απειλούν τη Δύση, λέγοντας πως το μακελειό στο Παρίσι ήταν μόνο η αρχή. Σύμφωνα με αυτούς, οι επόμενοι στόχοι που ακολουθούν είναι η Ουάσινγκτον, η Νέα Υόρκη και η Μόσχα.

Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο απευθύνεται στην κάμερα και στην αγγλική γλώσσα λέει: «σε όσους δεν πιστεύουν ή κοιμούνται» και παροτρύνει να δουν τις πράξεις του Ισλαμικού Κράτους, αναφερόμενος στις φονικές επιθέσεις στη Γαλλία.

Ο ένοπλος τονίζει: «Όλοι οι σταυροφόροι υποστηρίζετε ότι θέλετε να πολεμήσετε το ΙΚ ενώ αποτυγχάνετε να προστατεύσετε τα κράτη σας. Πώς θα μας εξοντώσετε; Η Γαλλία βγάζει τον στρατό στους δρόμους του Παρισιού αλλά δε θα ωφελήσει. Εμείς θα επιστρέψουμε όταν δεν το περιμένουν. Ο Αλλάχ θα πάρει εκδίκηση. Το αίμα θα κυλήσει. Το Παρίσι ήταν μόνο η αρχή. Αύριο θα είναι η σειρά της Ουάσινγκτον, της Νέας Υόρκης και της Μόσχας. Ρώσοι, μη νομίζετε ότι σας έχουμε ξεχάσει. Η ώρα σας έρχεται. Σας συμβουλεύω να κρατήσετε μακριά τα χέρια σας από εμάς. Διαφορετικά δε θα είστε ασφαλείς από τα όπλα μας, τις σφαίρες μας, τις εκρήξεις μας. Θα έρθουμε σε εσάς. Εσείς θέλετε την ασφάλειά σας τότε να πάρετε μακριά τα χέρια σας από εμάς. Μόνο έτσι θα μπορείτε να εξασφαλίσετε την ασφάλειά σας»