Οι θέσεις της Αντιπολίτευσης στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού για τα Hotspots

8.3.2016

Ταυτόσημες με την εισήγηση του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θ. Ρούσση ήταν οι τοποθετήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του, το βράδυ της Δευτέρας,  για την εγκατάσταση στις Αφίδνες και τη Μαλακάσα επτά χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Όλοι έθεσαν όρους και προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την ομαλότητα της καθημερινής συμβίωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής με τους πρόσφυγες, καθώς τα κέντρα φιλοξενίας θα είναι ανοιχτού τύπου. Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο κ.  Νώντας  Παπαδημητρίου ο οποίος διαχώρισε τους πρόσφυγες από τους μετανάστες και ζήτησε κλειστού τύπου Hotspot λέγοντας «σε καμία περίπτωση ανοιχτά Hotspots, ναι στους αληθινούς πρόσφυγες όχι στου λιποτάκτες μετανάστες».

Ο Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Οικονομάκος άσκησε κριτική  στον Δήμαρχο για τις προεκλογικές του επιλογές να υποστηρίξει τους ΑΝΕΛ οι οποίοι ήταν ενάντια στους μετανάστες-πρόσφυγες και σήμερα έχουν γίνει ένθερμοι θιασώτες των hotspots. Τάχτηκε υπέρ των Κέντρων φιλοξενίας αλλά εφόσον ο αριθμός είναι μικρός και τηρηθούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την ομαλή παραμονή τους στα δύο στρατόπεδα.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Γιασημάκης είπε ότι «η συνείδησή μου, μου επιβάλει να πω ναι υπό όρους» κι έθεσε το θέμα της ισομερούς κατανομής προσφύγων σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Χασιώτης τάχθηκε υπέρ της ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες και επισήμανε την ανάγκη συλλογικής ευρωπαϊκής λύσης με ισομερή κατανομή τους. Αταόνισε ότι δεν πρέπει να αναλάβει η Ελλάδα τον ρόλο της φυλακής για τα θύματα του πολέμου.

Τέλος ο κ. Μιχάλης Χασιώτης ζήτησε αξιοπρεπή τόπο προσωρινής διαμονής για τους πρόσφυγες, ανυπακοή στην Ε.Ε. και έξοδο του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

ΔΕΙΤΕ  Ο Δήμος Ωρωπού αγκαλιάζει τους πρόσφυγες:

http://wp.me/p5CbRZ-3iI