Οι κάτοικοι της Νέας Πολιτείας Ωρωπού ζητούν τη λήψη μέτρων για τις επιθέσεις από τα αδέσποτα σκυλιά

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του οικισμού της Νέας Πολιτείας, Ωρωπού, από τις αγέλες των αδέσποτων σκυλιών που κυκλοφορούν  στην περιοχή και επιτίθενται σε πεζούς και αναβάτες δίκυκλων οχημάτων.

Το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο είναι καθημερινό. Τα αδέσποτα έχουν τραυματίσει κατοίκους  οι οποίοι, πλέον  φοβούνται, ακόμη  και  να βγουν από τα σπίτια τους, κυρίως, τις βραδινές ώρες.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και  η οποία αρχίζει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ο  Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Πολιτείας απέστειλε έγγραφο στο Δήμο Ωρωπού και την Επιτροπή αδέσποτων ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Μάλιστα στο σχετικό έγγραφο γίνεται αναφορά και στις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά τα αδέσποτα ζώα τα οποία στην περιοχή του Ωρωπού έχουν πολλαπλασιαστεί.

Οι δύο φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο αλλά φαίνεται ότι μόνες τους, πλέον, δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αδέσποτων του Δήμου Ωρωπού κ. Στέλιος Σαμαράς καθημερινά καταβάλει κι αυτός υπέρ προσπάθειες για να ανταποκριθεί στο έργο του, αλλά δυστυχώς, τα μέσα που διαθέτει δεν επαρκούν.  Ο Δήμος είναι τεράστιος σε έκταση και οι στειρώσεις που γίνονται είναι ελάχιστες μπροστά στο φαινόμενο που έχει διαμορφωθεί.