Οι κάτοικοι των Οινοφύτων θα αποκλείσουν τον Παράδρομο της Εθνικής

Θα κλείσουν τον παράδρομο στο ύψος των Οινοφύτων ο Δήμος Τανάγρας και οι κάτοικοι της περιοχής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακή κατάσταση του δρόμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τανάγρας στη συνεδρίαση του, τη Δευτέρα 2 Απριλίου, μετά από αίτημα και του Τοπικού Συμβουλίου Οινοφύτων, αποφάσισε ομόφωνα να κλείσει συμβολικά για κάποιες ώρες, μετά το Πάσχα, ο παράδρομος στην Εθνική Οδό ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία της Νέας Οδού να σεβαστεί τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Οι παραχωρησιούχοι της Νέας Οδού έχουν αναλάβει την υποχρέωση να συντηρήσουν τον παράδρομο δεξιά και αριστερά  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να είχε προβεί σε αλλαγή του ασφαλτοτάπητα, σε βελτίωση των κόμβων και φωτισμού του δρόμου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά. Ο δρόμος είναι σε κάκιστη κατάσταση, φωτισμός δεν υπάρχει πουθενά  και, σχεδόν, καθημερινά γίνονται ατυχήματα όπου μάλιστα έχουν χάσει τη ζωή τους συνάνθρωποί μας.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας εισηγήθηκε στο Δ.Σ. να κλείσει ο δρόμος, μετά το Πάσχα, για κάποιες ώρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ως μια πρώτη αντίδραση απέναντι στην αδιαφορία που επιδεικνύεται για ένα δρόμο όπου καθημερινά μετακινούνται χιλιάδες πολίτες λόγω των εργοστασίων.