Οι ληστές των χρηματοκιβωτίων χτύπησαν το Τελωνείο Οινόης

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες οι ληστές των χρηματοκιβωτίων χτύπησαν ξανά στην περιοχή του Δήμου Τανάγρας. Αυτή τη φορά το Τελωνείο της Οινόης.

Συγκεκριμένα τέσσερα άτομα, που φορούσαν κουκούλες, μπήκαν στο τελωνείο μέσω εταιρείας διεθνών μεταφορών. Εκεί ακινητοποίησαν τον 53χρονο φύλακα, τον έδεσαν και απέσπασαν το χρηματοκιβώτιο.

Οι δράστες διέφυγαν παίρνοντας τόσο το αυτοκίνητο, όσο και το κινητό τηλέφωνο του φύλακα. Στην Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι κάτοικοι της περιοχής, και κυρίως οι επιχειρηματίες, είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς  στις 8 Φεβρουαρίου μέσα σε ένα βράδυ οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων» πραγματοποίησαν τρεις ληστείες σε εργοστάσια, αρπάζοντας με τον ίδιο τρόπο τα χρηματοκιβώτια. Μάλιστα σε μία από τις περιπτώσεις οι δράστες οπλοφορούσαν.

Η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 03:00 τα  ξημερώματα. Οι δράστες εισέβαλαν στο εργοστάσιο Septona με προϊόντα προσωπικής υγιεινής στο Σχηματάρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eviazoom.gr, πέντε άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, εισήλθαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όπου με την απειλή κυνηγετικών όπλων, ακινητοποίησαν τον 50χρονο φύλακα, τον οποίο χτύπησαν ενώ, του απέσπασαν και το κινητό του τηλέφωνο.

Στη συνέχεια αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο, που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό και επιταγές και διέφυγαν με κλειστό φορτηγάκι προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μισή ώρα αργότερα στις 3:30 τα ξημερώματα πέντε άτομα μπήκαν στο εργοστάσιο μπισκότων Παπαδοπούλου στη Θήβα. Οι δράστες έδεσαν τους δύο φύλακες, έψαξαν για χρηματοκιβώτια και αφού δεν βρήκαν πήραν τα κινητά τηλέφωνα και 300 ευρώ.

Οι νυχτερινή δράση των ληστών όμως δεν σταμάτησε εκεί.  Οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων» πραγματοποίησαν στις 4:30 τα ξημερώματα νέο χτύπημα στις εγκαταστάσεις του αλευρόμυλου «Μύλοι Ασωπού» εργοστασίου αλευροποιίας, αυτή τη φορά στο 52ο χλμ της Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Οινοφύτων.