Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες με απεργία

Μπορεί οι πρώτες πτήσεις εξωτερικού να φτάνουν από σήμερα στα αεροδρόμια της Κρήτης και να τους υποδέχονται με παραδοσιακή μουσική και κρητικά εδέσματα, ωστόσο οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες με απεργία.

Η κινητοποίηση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων πραγματοποιήθηκε το πρωΐ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, την ώρα που έφτασε η πρώτη πτήση από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή την άρνηση των εργοδοτών για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης ενώ τα λεωφορεία που μεταφέρουν τουρίστες σήμερα, τα οδηγούν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οδηγών τουριστικών λεωφορείων, έξω από το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»

Μάλιστα, οι οδηγοί ανακοίνωσαν και νέα 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη 2 Ιουλίου, με τον Στέλιο Σεραφειμίδη, πρόεδρο του Συλλόγου τουριστικών λεωφορείων «Ερμής» να τονίζει σε δηλώσεις του: «Ενώ κανονικά έπρεπε να είμαστε μέσα στο αεροδρόμιο και να εξυπηρετούμε τους τουρίστες, είμαστε εδώ και διαμαρτυρόμαστε επειδή επί πέντε μήνες οι ιδιοκτήτες αρνούνται να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας».

Πάντως, ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, λόγω της κινητοποίησης.