Οι περίεργοι κανόνες της Emirates για τις αεροσυνοδούς της

 

Είναι η δουλειά που πληρώνεσαι για να ταξιδεύεις στον κόσμο, αλλά για να δουλέψει κάποιος ως πλήρωμα καμπίνας στην Emirates υπάρχουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρεί.

Ο αεροπορικός κολοσσός που έχει ως έδρα το Ντουμπάι διεξήγαγε μια μέρα προσλήψεων στο Σίδνεϊ το Σαββατοκύριακο όπου εξέτασε τους πιθανούς μελλοντικούς του υπαλλήλους.

Όσες αεροσυνοδοί θα επιλέγονταν για πλήρωμα καμπίνας της εταιρίας θα έπρεπε να έχουν απόσταση χεριών 212 εκατοστά και να τηρούν μια σειρά από κανόνες περιποίησης.

Το ύψος τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.60 εκατοστά και να μην έχουν τατουάζ που είναι εμφανή, όταν φοράνε την στολή τους.

Dubai-based airline Emirates is looking for cabin crew in Australia with potential applicants needing to follow dress-code standards (stock image)

Επίσης, οι υποψήφιες θα έπρεπε να στείλουν μια φωτογραφία τους που είναι βαμμένες και με φτιαγμένα μαλλιά. Μάλιστα, η φωτογραφία έπρεπε να είναι καλά φωτισμένη, ώστε να αποφεύγονται οι σκιές.

 Females looking to become cabin crew for Emirates needed to wear make-up to their assessment day and in their application photo (stock image) 

Τα γυαλιά και οι χρωματιστοί φακοί επαφής δεν επιτρέπονται στην φωτογραφία της αίτησης. Όσες υποψήφιες κατάφερναν να περάσουν στην επόμενη φάση θα έπρεπε να φορέσουν ψηλά τακούνια, να έχουν ωραία πιασμένα τα μαλλιά τους και να έχουν καθαρά και περιποιημένα άκρα.

Emirates has a list of application tips which it provides online to potential cabin crew employees (stock image) 

Η φούστα τους πρέπει να είναι 2,5 εκατοστά κάτω από το γόνατο. Επίσης, το κραγιόν τους πρέπει να είναι αυστηρά κόκκινο, αφού είναι το σήμα κατατεθέν της Emirates.

Emirates operates almost 100 flights a week from Australia (stock image)