Οι πολίτες του Ωρωπού και η Ο.Σ.Ω. είπαν όχι στο κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στην Σκάλα Ωρωπού,  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 12 Νοεμβρίου.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η ΟΣΩ και ενεργοί πολίτες. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της ΟΣΩ Γιώργος Παναγόπουλος  ο οποίος αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες για την τοπική κοινωνία που θα έχει το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στον Ωρωπό, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες είναι προγραμματισμένο για τις 24 Νοεμβρίου.

Ο Γ. Παναγόπουλος επεσήμανε ότι, πριν από ενάμιση χρόνο, το Μάιο του 2022, επιχειρήθηκε από την Κεντρική Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, να κλείσει το υποκατάστημα. Τότε η μαζική αντίδραση των κατοίκων ανάγκασε  τη Διοίκηση της Εθνικής να κάνει πίσω. Τώρα επανήλθε το θέμα με το αιτιολογικό ότι η Εθνική Τράπεζα Ωρωπού είναι μη παραγωγική και δεν πουλάει προϊόντα.  Αγνοούν είπε τον κοινωνικό χαρακτήρα της και την ταλαιπωρία την οποία θα υποβάλλονται,  πλέον, οι πολίτες για να εξυπηρετηθούν.

Επίσης, επεσήμανε την αναλγησία της διοίκησης της Εθνικής, καθώς οι πολίτες ήταν αυτοί που έσωσαν το τραπεζικό σύστημα από το υστέρημά τους με τις ανακεφαλαιώσεις και σήμερα η ίδια η τράπεζα βάζει ταφόπλακα στην ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συγκέντρωση παρέστη και μίλησε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Χριστοδουλάκης ο οποίος ανέφερε ότι έχει φέρει το θέμα με ερώτησή του στη Βουλή και θα είναι δίπλα στους αγώνες των πολιτών για να παραμείνει η τράπεζα στον Ωρωπό.

Εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνα κ.κ. Κυρίλλου παρέστη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμολογιότατος π. Αντώνιος Παπαχαραλάμπους ο οποίος τόνισε ότι η Εκκλησία είναι στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής και στηρίζει το δίκαιο αίτημά τους, για την παραμονή της τράπεζας. Στηλίτευσε όμως την απουσία   των κατοίκων του Ωρωπού σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Επίσης, παρέστη και μίλησε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ωρωπού Δημήτρης Βελτανιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία όταν ένα πρωινό έκλεισαν τρία υποκαταστήματα τραπεζών οδηγώντας σε οικονομικό μαρασμό το Καπανδρίτι.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας απουσίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού. Παρέστησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Δέδες και Σπύρος Καυκόπουλος, ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Τσεκρεζής, ο  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού Θοδωρής Γιουρούκος, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και μεγάλος αριθμός πολιτών που αντιδρούν στην υποβάθμιση της περιοχής.