Οι πρόσφυγες επιχείρησαν να καταλάβουν την πλατεία Συντάγματος

7.4.2016

Να καταλάβουν το Σύνταγμα επιχείρησαν πρόσφυγες οι οποίοι μετακινήθηκαν από τον Πειραιά με στόχο να στήσουν εκεί σκηνές για να διαμαρτυρηθούν ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.

Συγκεκριμένα  το βράδυ της Τετάρτης περίπου 40 πρόσφυγες, οι οποίοι μαζί με αλληλέγγυους ήρθαν στην Αθήνα από το λιμάνι του Πειραιά κουβαλώντας  μαζί τα πράγματά τους και σκηνές επιχείρησαν να στήσουν σκηνές στο Σύνταγμα..

Οι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έκαναν πορεία έως το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και χρησιμοποίησαν τον ηλεκτρικό και το μετρό για να φτάσουν έως το Σύνταγμα, όπου τους περίμεναν αστυνομικοί.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι πρόσφυγες είχαν σκοπό να στήσουν σκηνές στην πλατεία Συντάγματος, διαδηλώνοντας το αίτημά τους να ανοίξουν τα σύνορα.

Το ενδεχόμενο να στηθούν σκηνές στην πλατεία απετράπη από την αστυνομία. Στη συνέχεια, οι πρόσφυγες κινήθηκαν προς το Μοναστηράκι, συνοδεία διμοιριών των ΜΑΤ, χωρίς να υπάρξουν επεισόδια ή προσαγωγές.

Λίγο αργότερα, ομάδα περίπου 100 ατόμων, πρόσφυγες και αλληλέγγυοι, από τον Πειραιά και πιθανόν και την πλατεία Βικτωρίας μετακινήθηκαν προς τα Προπύλαια.