Οι χούλιγκανς αμαύρωσαν το Fainal 4 Κυπέλλου Γυναικών στο Μπάσκετ

20.3.2016

Έκανα γυαλιά καρφιά στο ΙΟΝΙΑΝ STAR

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν στην πόλη της Λευκάδας οι χούλιγκαν του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού οι οποίοι μετέβησαν στο νησί για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών στο Μπάσκετ.

Τα ξημερώματα, γύρω στις 5 και 30, περίπου, εκατόν πενήντα οπαδοί του Παναθηναϊκού έφτασαν στην πλωτή γέφυρα που ενώνει το νησί με την Αιτωλοακαρνανία  κι αφού έτρεψαν σε φυγή τον υπάλληλο και κλείδωσαν το κουβούκλιο υπηρεσίας κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο Ionian Star στην παραλία της πόλης όπου διέμενε ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού και συνεπλάκησαν εν απουσία της αστυνομίας η οποία πιάστηκε εν υπνώσει.

Για αρκετή ώρα οι οπαδοί των δύο ομάδων έκαναν γυαλιά καρφιά το ανακαινισμένο ξενοδοχείο το οποίο  πριν μερικές μέρες είχε ανοίξει τις πύλες του για την θερινή περίοδο. Οι καταστροφές είναι μεγάλες όχι μόνο στον εξωτερικό χώρο και στους χώρους υποδοχής αλλά και στα δωμάτια.

Το ερώτημα είναι αφού υπήρχαν οι πληροφορίες ότι θα γίνονταν επεισόδια ποια μέτρα είχε λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας Αιτωλοακαρνανίας, καθώς οι οπαδοί διένυσαν μια απόσταση 380 χιλ ανενόχλητοι. Εάν υπήρχε σχέδιο αναχαίτισης των οπαδών όταν ο Εμπορικός Σύλλογος του νησιού είχε εκφράσει τους φόβους του για επεισόδια και κι όταν άλλοι τέσσερις νομοί είχαν αρνηθεί να διοργανώσουν το Φάιναλ Φόρ του Τελικού στο Μπάσκετ Γυναικών. Και το κυριότερο ποιος θα αποζημιώσει σήμερα τον επιχειρηματία που είδε το ξενοδοχείο του να κατεδαφίζεται στη κυριολεξία

Όσον αφορά το παιχνίδι διεξήχθη μέσα σε απόλυτα ήρεμο κλίμα και Κυπελλούχος  2016 στέφθηκε ο Ολυμπιακός ο οποίος νίκησε στις λεπτομέρειες, ελέω διαιτησίας, τον Παναθηναϊκό με σκορ 63-60 (28-35).

Σε κάθε περίπτωση η  ομάδα του Ολυμπιακού ήταν πιο ομάδα από του Παναθηναϊκού η οποία πάλεψε μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα  το παιχνίδι και λύγισε γιατί δεν είχε την πολυτέλεια των λύσεων στις παίκτριες, κυρίως, στη θέση «5».