Οι 53 κάνουν διήμερη μάζωξη κεκλεισμένων των θυρών -Παράπονα για δυσλειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ

Διήμερη μάζωξη, με φόντο και τις εξελίξεις στη ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά σύμφωνα με πληροφορίες η κίνηση των «53» και τα μέλη της …αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.   Η ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο κεκλεισμένων των θυρών.

Η επόμενη μέρα μετά τη λήξη του Προγράμματος, τα «φαινόμενα δυσλειτουργίας» στο κόμμα για τα οποία κάνουν λόγο, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις τόσο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και στη διεθνή σκηνή, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των ζυμώσεων.

Εγκρίνοντας μεν τη στρατηγική Τσακαλώτου-Τσίπραστο πεδίο των διαπραγματεύσεων, στελέχη της τάσης υπογραμμίζουν πως οι ίδιοι επιθυμούν η ελληνική πλευρά να κερδίσει περισσότερους βαθμούς ελευθερίας και όσο περισσότερη πολιτική αυτονομία γίνεται από τον Αύγουστο και μετά. «Να υπάρξουν αποτελέσματα  στα κατώτερα και μεσαία στρώματα» σημειώνουν, λέγοντας ότι η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ το έχει λάβει υπόψιν. Συν τοις άλλοις, αναμένουν νεότερα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για το τετ α τετ που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Όλαφ Σολτς.

«Σε πλήρη δυσλειτουργία το κόμμα»

Κερασάκι στην τούρτα, όμως, αποτελούν τα παράπονα στελεχών της τάσης για μία «κατάσταση πλήρους δυσλειτουργίας στον ΣΥΡΙΖΑ», όπως οι ίδιοι λένε. Μεγάλη δυσαρέσκεια υπάρχει για το γεγονός οτι έχει ατροφήσει και δεν συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, ενώ και για το πιο ευέλικτο Όργανο που είναι το Πολιτικό Συμβούλιο σχολιάζουν για επιλεκτική ανάδειξη θεμάτων κάθε φορά από συγκεκριμένους υπουργούς. Δεδομένη θεωρείται επίσης η αντίθεσή τους στην, προκλητική, όπως τη χαρακτηρίζουν ρητορική του Υπουργού Άμυνας Καμμένου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η τάση έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται πάντως το κείμενο που εκτιμάται οτι θα βγάλει στη δημοσιότητα η τάση, έπειτα από τη διήμερη συνάντησή τους.

Πηγή:  iefimerida.gr