Οι Panx Romana στο “IMMIGRANIADA” Festival

 

ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΩΡΑ: 20.30

 

– PANX ROMANA και ντόπια αδέλφια

– KBO (Σερβία) 

– LE REPARATEUR (Γαλλία)

Ένα νέο αυτοοργανωμένο φεστιβάλ με τίτλο “IMMIGRANIADA” ξεκινά στην Αθήνα της κρίσης από τους Panx Romana και άλλους άνεργους, ενεργούς πολίτες, βασισμένο στο ανόθευτο αίσθημα ανυπόκριτης αγάπης για τον άνθρωπο, ενότητας και αλληλεγγύης στον κοινό αγώνα ντόπιων και προσφύγων στην Ολυμπιάδα/Ιμιγκρανιάδα της ζωής.

H Ιμιγκρανιάδα, είναι η αυτοοργανωμένη γιορτή, το γλέντι των Panx Romana για την κυκλοφορία της νέας τους δουλειάς με τίτλο “Pax Americana”. Θα την παρουσιάσουν πλαισιωμένη από καλεσμένους αδελφούς μουσικούς, έκπληξη. Σαν μια σύγχρονη Ελληνική πανκ ροκ τραγωδία, η κρίση και το μεταναστευτικό θα μπλέξουν με σύντομα θεατρικά σκετς και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό του Frank Panx και των “Αντισωμάτων” από την θητεία τους από την Λέσβο έως την Ειδομένη.

Damage 5€. Θα ενισχυθεί με φάρμακα κινητό ιατρείο δρόμου.

Στο χώρο θα φιλοξενηθούν τα ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ και άλλες συλλογικότητες.

Μπορεί οι Ολυμπιακοί αγώνες να τελείωσαν, μα ο δικός μας προσωπικός και συλλογικός αγώνας που ξεκίνησε έμφυτα με την πρώτη μας ανάσα, όταν σκάσαμε μύτη από την κοιλιά της μάνας μας, δεν σταματά ποτέ και για κανένα λόγο.

Μαραθώνιος δρόμος, πραγματική Ολυμπιάδα για την ζωή, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια για ανθρωπιά που δεν συμβιβάζεται. Που δεν κοιτά ποιος είναι αυτός που έχει ανάγκη.
Που απλά βοηθά.

Είναι ο τρόπος με τον οποίο διαλέξαμε να διορθώνουμε πρώτα τον δικό μας κακό εαυτό, τον ρατσιστή, τον φασίστα, τον σερίφη που κρύβουμε βαθιά μέσα στην καρδιά και μετά να μιλάμε για τους άλλους. Στο ατέλειωτο ταξίδι, αγώνα στον κόσμο των συνόρων και των φόβων, εδώ στο βασίλειο του πάγου, το πάθος για τους καρπούς της αγάπης στην κοινόπολη των αλληλέγγυων ψυχών παίρνει χαρακτηριστικά κινήματος, σβήνοντας τις αγκυλώσεις που διχάζουν τον κοινωνικό ιστό.

Ιμιγκρανιάδα – Immigraniada” από το εύστοχο πάντρεμα immigration – ολυμπιάδας από τραγούδι των Gogol Bordelo.

Λίγα λόγια για τις μπάντες:

Οι KBO! είναι από το Kragujevac της Σερβίας την πόλη που ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999. Στόχος ήταν το εργοστάσιο αυτοκινήτων της Zastava που κατασκεύαζε τα αγαπημένα μας χαμηλού κόστους “Γιούγκο”. Τότε σχεδιάζαμε με τους Panx Romana και τους KBO να κυκλοφορήσουμε ένα split δίσκο, αλλά με τον πόλεμο χαθήκαμε. Μετά πολλά χρόνια βοήθησε η τεχνολογία να βρεθούμε και πάλι.

Οι KBO είναι μια από τις πρώτες Punk Η/C μπάντες της Σερβίας. Έχουν ηχογραφήσει πάνω από 10 στούντιο και live άλμπουμ και άλλα τόσα 45ντάρια, όχι μόνο στην δική τους DIY εταιρεία ΚΒΟ! Records, αλλά και σε άλλες εταιρείες της κεντρικής Ευρώπης. To 1989 ηχογράφησαν το LP “Forever Punk” το οποίο κυκλοφόρησε από την Ελληνική ανεξάρτητη εταιρεία Wipe Out Records. Το εξώφυλλο είχε σχεδιάσει ο γνωστός από το ιστορικό fanzine Β’23, την μπάντα Κοινωνικά Απόβλητα, και το βιβλίο “Η Ιστορία της πανκ σκηνής στην Αθήνα, 1979-2015” ο Γιάννης Κολοβός.

Οι Le Reparateur μας έρχονται από την Λυών της Γαλλίας. Δημιουργήθηκαν το 2008 και έχουν κυκλοφορήσει 6 στούντιο άλμπουμ με πρώτο, το “η επανάσταση του καναπέ”, αν κατάλαβα σωστά.

Μια κιθάρα, τύμπανα και δύο μεγάλα στόματα, τραγουδούν με χιούμορ την πικρή πραγματικότητα της Γαλλικής κοινωνίας.
Η εμφάνισή τους στο θέατρο ρεματιάς είναι μια μόνο στάση από τις πολλές που έχουν οργανώσει σε Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες.

Panx.gr