Ολοκληρώθηκαν οι ειΔΗΛΙΑκές διαδρομές στον Κοκκινόβραχο Πλάκας Δηλεσίου

Το Δήλεσι δεν δικαιώθηκε μόνον ως διακριτή Δημοτική Ενότητα αλλά απέκτησε όνομα και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του. Ένας νέος πολιτιστικός θεσμός γεννήθηκε από τη ΔΗ.Κ.Ε.Τ. και το Τμήμα Πολιτισμού και το Δήλεσι χαράσσει πορεία μέσα από τις «ειΔΗΛΙΑκές διαδρομές»… στα μονοπάτια του πολιτισμού, που έκαναν την έναρξη τους το απόγευμα της Δευτέρας 8 Αυγούστου 2022, συνέχισαν την Τρίτη 9 Αυγούστου και ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 10 Αυγούστου στον Κοκκινόβραχο Πλάκας Δηλεσίου.

Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας στον χαιρετισμό του «Το νέο πολιτιστικό πολυήμερο επιθυμούμε να γίνει σημείο αναφοράς για τους φορείς και τους συλλόγους του Δηλεσίου και του Δήμου Τανάγρας».

Δείτε όλη την ομιλία του Δημάρχου Τανάγρας:

Δείτε όλη την ομιλία της Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Τ. Μαρίας Νίκα:

Οι ειΔΗΛΙΑκές διαδρομές ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Αυγούστου φιλοξενώντας τα χορευτικά τμήματα των  Πολιτιστικών Συλλόγων:

«Ποντιακή Στέγη» (Δηλεσίου)

«Πετρίλο» (Σχηματαρίου)

«Ενεργοί Πολίτες» (Δηλεσίου)

Σε μια χορο-συνάντηση παράδοσης, προσφέροντας γεύση Ελλάδας.

Μια χορευτική διαδρομή με τελικό σταθμό την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή με κείμενα και παρουσίαση της Ελένης Γιαννακού

Δείτε αναλυτικό φωτορεπορτάζ: Ξεκίνησαν οι ειΔΗΛΙΑκές διαδρομές στον Κοκκινόβραχο Πλάκας Δηλεσίου

Τη δεύτερη μέρα, Τρίτη 9 Αυγούστου, συνεχίστηκαν με την θεατρική παράσταση “Πινόκιο”.

Δείτε αναλυτικό φωτορεπορτάζ: Ο “Πινόκιο” ήρθε στον Κοκκινόβραχο Δηλεσίου μέσα από τις ειΔΗΛΙΑκές διαδρομές

Οι ειΔΗΛΙΑκές διαδρομές ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 10 Αυγούστου, με την υπέροχη Μουσική Παράσταση  “Οι δικές μας Ξένες”, με ερμηνεύτρια τη Σοφία Παπάζογλου σε Σμυρνέικα αλλά και τραγούδια  από την ευρύτερη Λαϊκή μας παράδοση, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή στον πολιτιστική ανάπτυξη της Δ.Ε. Δηλεσίου.

Η γνωστή ερμηνεύτρια αποτίει φόρο τιμής σε τρεις εμβληματικές τραγουδίστριες που έζησαν και μεγαλούργησαν στην Ελλάδα -χωρίς να έχουν ελληνικές ρίζες- τον προηγούμενο αιώνα: Ρόζα Εσκενάζυ, Στέλλα Χασκήλ, Μαρίκα Νίνου.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Σπύρος Πατράς (μπουζούκι), Μανώλης Κόττορος (βιολί), Ντάσο Κούρτι (ακορντεόν), Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα), Νίκος Γύρας (μπάσο)

Συγχαρητήρια στη ΔΗ.Κ.Ε.Τ. και στο Τμήμα Πολιτισμού, καθώς και στο Δήμαρχο Τανάγρας που στηρίζει κάθε προσπάθεια πολιτιστικής ανάδειξης.

*Συγχαρητήρια στην ΕΔΥΣ του κυρίου Καττού και στην Πολιτική Προστασία Στ. Ελλάδας με τον κύριο Μίμη Αμπντέλ Σαλάμ που στάθηκαν άγρυπνοι φρουροί όλο το τριήμερο των εκδηλώσεων.