Ολοκληρώθηκαν τα ΚΟΡΙΝΕΙΑ 2022 με την Μουσικοθεατρική παράσταση “Τα Άνθη της Καταστροφής”

Τα «Κορίνεια 2022», ολοκληρώθηκαν στο Σχηματάρι με μια εξαιρετική Μουσικοθεατρική παράσταση για τη Σμύρνη «Τα άνθη της Kαταστροφής», την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στη μουσική και τα τραγούδια, τον ήχο και τον λόγο της Μικράς Ασίας.

“Μια παράσταση με αναφορά  στην  Μικρασία,  100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης  και το τέλος του ελληνισμού στις αλλοτινές μας θάλασσες. Εκεί που κάποτε άνθησε ο ελληνικός οικουμενικός πολιτισμός”. Όπως τόνισε η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Τ. Μαρία Νίκα στην ομιλία της.

Ο τραγουδιστής Γιάννης Διονυσίου, πλαισιωμένος από τους ηθοποιούς Δανάη Λουκάκη και Σόλων Τσούνη, με τη συνοδεία ορχήστρας κλασικών και παραδοσιακών οργάνων και όχημα γνωστά τραγούδια σε μία νέα ενορχηστρωτική ματιά του Θοδωρή Λεμπέση, μας ταξίδεψαν στον «μυθικό», αλλά και τον ιστορικό τόπο της Μικράς Ασίας. Η ζωή πριν την απελευθέρωση, η απελευθέρωση, η ήττα, η καταστροφή, η προσφυγιά και το ρίζωμα στην Ελλάδα, ήταν οι βασικοί σταθμοί αυτού του μουσικού ταξιδιού.

 

Οι «μνήμες» των Μικρασιατών, τα τραγούδια και η μουσική τους ζωντάνεψαν μεταφέροντας ατόφια ην αίσθηση της ιστορίας της Μικράς Ασίας. Μπορεί οι Μικρασιάτες να έχασαν τα πάντα στην μεγάλη καταστροφή, κατάφεραν όμως να «φέρουν» μαζί τους τα τραγούδια και τον πολιτισμό τους που αποτελούν πολύτιμη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Μια παράσταση που το κοινό καταχειροκρότησε ένθερμα και που θα μείνει αξέχαστη.