Ολοκληρώθηκε η Πλατεία Αφιδνών-Έργο αντιστήριξης κεντρικής οδού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.08.2018

Ολοκλήρωση εργασιών ανακατασκευής της Kεντρικής Πλατείας Αφιδvών και επιθεώρηση του έργου αντιστήριξης δρόμου στον κεντρικό ιστό του οικισμού

Το Σάββατο 11 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, βρέθηκε στη Δημοτική Ενότητα Αφιδνών, προκειμένου να επιθεωρήσει την εξέλιξη δυο σημαντικών έργων στην περιοχή.

Πρόκειται για την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας του οικισμού των Αφιδνών που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, και την αντιστήριξη κεντρικού δρόμου του οικισμού.

Συγκεκριμένα, ελάχιστες λεπτομέρειες μένουν για την ολοκλήρωση της κεντρικής πλατείας και την τυπική παράδοση και παραλαβή του έργου. Ένα έργο κόσμημα, που άλλαξε τη μορφολογία και την αισθητική του κεντρικότερου σημείου της περιοχής, δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα που απασχολούσαν τους κατοίκους, από κακές συμπεριφορές και λάθος νοοτροπίες. Η πλατεία είναι πλέον σύγχρονη και λειτουργική, απόλυτα εναρμονισμένη με τις κατασκευές που προϋπήρχαν, ταιριάζοντας επίσης, με τον επιβλητικό  Ιερό Ναό που δεσπόζει στην πλατεία.

Και το κυριότερο, έχει διαμορφωθεί ένας άριστος και ασφαλής χώρος για τα παιδιά, εξαφανίζοντας τις φοβίες των γονέων και περιοίκων της περιοχής για την πιθανότητα ατυχήματος. Ένα άριστο και χρηστικό έργο, που προσδίδει υπεραξία στις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και συνολικά στον όμορφο παραδοσιακό οικισμό.

Το δεύτερο έργο που ολοκληρώνεται κατασκευαστικά, είναι τα τοιχία  αντιστήριξης κεντρικής οδού εντός του οικισμού, και η ασφαλής διαπλάτυνσή της.  Θωρακίστηκε το συγκεκριμένο σημείο με την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, από οπλισμένο σκυρόδεμα και παράλληλα διαμορφώθηκε και διαπλατύνθηκε η οδός σε ασφαλείς διαστάσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους περιοίκους, ευκολότερης προσπέλασης και έλεγχου. Αντίστοιχο έργο θα ακολουθήσει σύντομα και σε άλλο σημείο του χωριού.

Δυο εξαιρετικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής με ουσία και άμεση χρηστικότητα. Έργα που δίνουν άμεσες λύσεις στην καθημερινότητα των Δημοτών, προσδίδοντας παράλληλα ασφάλεια. Με αποφασιστικότητα και κυρίως με μέθοδο, δίνονται λύσεις που χρόνιζαν στα συρτάρια προεκλογικών υποσχέσεων, εναρμονίζοντας τις πόλεις και τους οικισμούς του Δήμου Ωρωπού,  σύμφωνα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Έργα αναπτυξιακά και με ουσία. Η διευκόλυνση των συνδημοτών μας ήταν και είναι το πρώτο ζητούμενο από την αρχή της θητείας μας και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Θα συνεχίσουμε το έργο μας, ολοκληρώνοντας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για έναν σύγχρονο Δήμο και κυρίως για την ανακούφιση των πολιτών μας από χρόνιες παθογένειες προηγούμενων διοικήσεων.

Από το γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού