Ολοκληρώθηκε στο Δήλεσι το ποδηλατοκρός… πεζοδρόμιο

 23.3.2016

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή του ποδηλατόδρομου στον οδικό άξονα του Δηλεσίου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Το έργο θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί από το τέλος του 2015, αλλά είχε πάρει παράταση.

Η εντύπωση πάντως που αποκομίζει ο πολίτης βλέποντας την εξέλιξη του έργου είναι ότι πράγματι χρειάζεται στην περιοχή για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά πρόκειται για ένα απλό πεζοδρόμιο κι όχι ποδηλατόδρομο. Οι προδιαγραφές κατασκευής  του δεν συνάδει με τις προδιαγραφές ενός πραγματικού και αποκλειστικού ποδηλατόδρομου.

Ενδεχομένως το έργο να έχει ονομαστεί ποδηλατόδρομος για να χρηματοδοτηθεί, αλλά ο τρόπος κατασκευής του προσομοιάζει περισσότερο με δρόμο για …ποδηλατοκρός, καθώς εμφανίζει ανωφέρειες – κατωφέρειες και συνεχή κοψίματα που καθιστούν, εντελώς, αδύνατη την κίνηση ποδηλάτου. Πέραν του ότι η κίνηση του ποδηλάτη τίθεται σε κίνδυνο ατυχήματος.

Ως πεζοδρόμιο είναι ωραιότατο και προφανώς ως τέτοιο θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Ή ενδεχομένως για ποδηλατοκρός για τους νεαρούς τα απογεύματα για να διασκεδάζουν.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα έργο το οποίο χρειάζεται η περιοχή για τη αναβάθμισή της και την καλύτερη διέλευση των πεζών της περιοχής.

Ποδηλατόδρομος Δήλεσι

ΔΗΛΕΣΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ Δήλεσι