Ολοκληρώνεται η υπογειοποίηση δικτύου υψηλής τάσης στη Σφενδάλη Μαλακάσας από τον ΔΕΔΔΗΕ

Ξεκίνησε το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων υψηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Σφενδάλης Μαλακάσας Δήμου Ωρωπού χάρις τις προσπάθειες του αντιδημάρχου Μαλακάσας Γιώργου Παπαγιάννη αλλά και την θετική ανταπόκριση της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γ. Γιασημάκης μετά την μεγάλη ζημιά που έγινε   στις κολώνες του δικτύου υψηλής τάσης, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», στις αρχές Φεβρουαρίου, είχε ζητήσει με αίτημά του την υπογειοποίηση των καλωδίων σε τμήμα περίπου 2 χιλιομέτρων, που περνάει μέσα από το πυκνό δάσος της Μαλακάσας.

Η υπογειοποίηση των καλωδίων θα βοηθήσει  στο να μην προκαλούνται ζημιές στο δίκτυο από θεομηνίες η πυρκαγιές. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς από τα μέσα Φεβρουαρίου και εντός των ημερών θα ολοκληρώσουν το έργο.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού αναφερόμενος στο έργο της υπογειοποιήσης του δικτύου τόνισε ότι «Στόχος  της Δημοτικής Αρχής,  είναι να υπογειοποιηθεί όλο το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στο Δήμο μας,  ώστε να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα με βλάβες σε ακραίες συνθήκες καιρικές η φυσικές. Ευχαριστούμε τον ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας αλλά και όσοι συνέβαλαν σε αυτό το σημαντικό έργο»