Ομιλία για την “Εφηβεία και την παραβατικότητα” στο 1ο Γυμνασίο Σκάλας Ωρωπού

Το ΚΕ.Π Υγείας Ωρωπού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα “Εφηβεία και Παραβατικότητα”.

Η ομιλία έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού στις 17/4/2019 και ώρα 19:30. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Υ/Α Ξαρχουλάκος Αλέξανδρος, Υποδιοικητής του τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και η κ. Αγγελούση Βασιλική Κοινωνική Λειτουργός, οι οποίοι προσέγγισαν τη δύσκολη περίοδο της εφηβείας, εντοπίζοντας τα χαρακτηριστικά του εφήβου και αναλύοντας συναισθήματα και συμπεριφορές.

Δόθηκαν βοηθητικοί τρόποι προσέγγισης στους γονείς και ιδιαίτερη έμφαση στην παραβατικότητα των εφήβων, αλλά και στα σημάδια αναγνώρισης από τους ίδιους τους γονείς, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αποκλίνουσες συμπεριφορές των παιδιών τους.

Στόχος των ομιλητών ήταν να ενημερωθούν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειρίζονται την καθημερινότητα με τους εφήβους, με ξεκάθαρη επικοινωνία και όριοθέτηση.

Να διαπιστώσουν, ότι η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση των επικίνδυνων συμπεριφορών των εφήβων, αποτελούν τη μοναδική προϋπόθεση για μια ενήλικη ζωή χωρίς εξαρτήσεις, βία και παραβατικότητα.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού