Ομιλία για τις παθήσεις του Μαστού διοργάνωσε το ΚΕ.Π. Υγείας Ωρωπού

Άλλη μια δράση του Κε.Π. Υγείας Ωρωπού πραγματοποιήθηκε χτες Κυριακή 14 Μαϊου 2017 στο Κ.Α.Π.Η. των Νέων Παλατίων από την Ογκολόγο & Ειδική στις παθήσεις μαστού κα Ιγνατιάδου Ελευθερία, σε συνεργασία με την Ένωση Πολυμελών Οικογενειών Ωρωπού.

Οι εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας και η έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τον προληπτικό έλεγχο και τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού έχουν συμβάλει καταλυτικά ώστε η θεραπεία αυτής της μορφής καρκίνου να είναι σήμερα πιο αποτελεσματική. Οι δείκτες επιβίωσης έχουν αυξηθεί, ενώ ο αριθμός των θανάτων μειώνεται σταθερά χρόνο με το χρόνο, κυρίως χάρη στον έγκαιρο εντοπισμό, την εξατομικευμένη προσέγγιση για κάθε ασθενή αλλά και τη βαθύτερη κατανόηση της ίδιας της νόσου.

Η κα Ιγνατιάδου, Επιμελήτρια της Μονάδας Μαστού στο ΕΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ, παρουσίασε τις μορφές ευρημάτων που παρουσιάζονται στα διάφορα σημεία του μαστού και των περιμετρικών αδένων, τις μεθόδους ελέγχου και λήψης υλικού προς βιοψία, και υπέδειξε τρόπους προσωπικής αυτοεξέτασης, τονίζοντας ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση ισοδυναμεί με ίαση. Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν τα είδη των διαγνωστικών εξετάσεων, οι προσαρμοσμένες σε κάθε ασθενή θεραπείες, και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχολογική ισορροπία της πιθανής ασθενούς, η οποία δε θα πρέπει να ατενίζει τη ζωή της με φόβο, αλλά με δύναμη και αισιοδοξία διότι οι πιθανότητες ολοκληρωτικής θεραπείας της είναι όλο και μεγαλύτερες, ανάλογα με το στάδιο κατά το οποίο εντοπιστεί το πρόβλημα.

Τετοιες συνεργασίες είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορεί να προσφέρει ο επιστημονικός ιατρικός κλάδος μαζί  με το Δήμο μας. Το Κε.Π. Υγείας Ωρωπού, θα συνεχίσει να προάγει την υγεία και την ποιότητα ζωής και θα είναι πάντα κοντά στο Δημότη και στις ανάγκες του.

Από το γραφείο Τύπου

του  Δήμου Ωρωπού