Ομόφωνα αθώος ο Γ. Οικονομάκος και οι συγκατηγορούμενοι του για τις κατατμήσεις των παγίων

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Δικαστήριο ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος και οι συγκατηγορούμενοί του κ. Άρης Πάντος, Κεπεσίδης, Κ. Κιούσης, Παπαντωνίου και Στ. Ζαφείρης,  για την κατηγορία περί κατάτμησης των παγίων την περίοδο της θητείας του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε  στα Δικαστήρια της Ευέλπιδων, όπου η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων λέγοντας: «Έχω δει  όλο τον έλεγχο του Δήμου Ωρωπού (Ειρηνοδικεία, ανακριτές, Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Εισαγγελέα Εγκλήματος Διαφθοράς, Ελεγκτές Δημοσίου, Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ΣΕΕΔΔ. Υπ. Οικονομικών) και η κατάληξη είναι να κατηγορείστε για επιμερισμό των παγίων; Αθώοι Γιατί δεν μπορεί παρά να συνεργάστηκαν για το καλό του τόπου τους», όπως επισημαίνει ο Γ. Οικονομάκος.

Ο κ. Γ. Οικονομάκος μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ένα μεγάλο κεφάλαιο κατηγοριών έκλεισε για μένα προχθές στην Ευελπίδων. Αυτή η απόφαση ανεβάζει στη συνείδησή  μου το θεσμό της Δικαιοσύνης. Τα συναισθήματά μου δεν μπορούν να περιγράφουν μετά από αυτή την απόφαση. Υπάρχει ακόμα Ελλάδα. Ναι τα στελέχη αλλά και ο μεγάλος αριθμός των Δημοτών που πίστεψε σε μας στο Όραμα Δημιουργίας μπορούν να είναι υπερήφανοι για την επιλογή τους χωρίς καμία αμφιβολία.

Ναι το Όραμα Δημιουργίας, ο συνδυασμός μας, ο συνδυασμός των καλών παιδιών δικαιώθηκε απόλυτα από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Αντιμετωπίσαμε ενενήντα προσφυγές και δεκάδες καταγγελίες που μας ταλαιπώρησαν και μας έτρεξαν στα δικαστήρια. Δεν γονατίσαμε ποτέ ούτε πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Το γνωρίζουν καλά οι υπεύθυνοι, οι οποίοι είναι οι λίγοι που ανήκουν στη σημερινή Δημοτική Αρχή και στην πρώην Αντιπολίτευση με τις ευλογίες του Θωμά.

Ο κ. Δημ. Βελτανιώτης, ενώ το 2015 ψηφίζει τη μη αποδοχή του Απολογισμού – Ισολογισμού του 2012 και ζητά διαχειριστικό έλεγχο για τις πάγιες και για πολλά άλλα, με στόχο να μας στείλει στη φυλακή, σήμερα, ήρθε, ως μάρτυρας υπεράσπισης μας και τον ευχαριστούμε πολύ. (Φίλε Κώστα Κιούση εσύ τι Δουλειά έχεις με αυτή την υψηλή πολιτική ).

Όλες οι επώνυμες και ανώνυμες συκοφαντίες και δολοπλοκίες έπεσαν στο κενό. Αυτοί οι επαγγελματίες του είδους, ασθενείς κατ΄εμέ, που ζουν με το μίσος και το θυμό, δεν μπορούν, πλέον, να βλάψουν το « Όραμα Δημιουργίας». Κι αυτό γιατί η διαφορά μας είναι βαθιά. Γιατί δεν είμαστε ίδιοι.

Γιατί η νοοτροπία και η φιλοσοφία της ζωής μας και της πολιτικής μας είναι διαφορετική. Γιατί δεν γλύφουμε εκεί που φτύναμε.

Γιατί δεν γινόμαστε όμηροι της διαπλοκής. Γιατί δεν γίναμε για κανένα χρήσιμοι ηλίθιοι.

Γιατί ακολουθήσαμε πάντα τη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Γιατί λέμε την αλήθεια παντού και βαδίζουμε μαζί της.

Γιατί δεν έχουμε, πλέον, να απολογηθούμε σε κανέναν (Άλλοι έχουν τα δύσκολα μπροστά. Όλα εδώ πληρώνονται).

Γιατί είχαμε τη πιο δύσκολη διακυβέρνηση από ποτέ.

Γιατί  παραλάβαμε εννιά και παραδώσαμε ένα μεγάλο Δήμο με μοναδικό έργο. Ένα δήμο καθαρό με τη σφραγίδα της δικαιοσύνης.

Γιατί αντέξαμε στα δύσκολα και δικαιωθήκαμε.

Γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Αγαπάμε τον Δήμο μας, την Πατρίδα μας, τα παιδιά μας.

Γιατί τις αρχές μας τις κάναμε πράξεις.

Γιατί δεν είμαστε ίδιοι»