Ομόφωνα το Δ.Σ. Ωρωπού αποφάσισε την ανακήρυξη του κ. Αθ. Μαρτίνου σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ωρωπού

Ομόφωνα  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού, στη συνεδρίασή του, την Παρασκευή 5 Μαΐου, αποφάσισε να ανακηρύξει  τον κ. Αθανάσιο  Μαρτίνο Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ωρωπού και να του επιδοθεί το χρυσό κλειδί της πόλης για την κοινωνική προσφορά του.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης μιλώντας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασε την μεγάλη του ευγνωμοσύνη  προς τον κ. Αθ. Μαρτίνο για όσα έχει προσφέρει στη Δημοτική Αρχή λέγοντας:

«Θεωρούμε τιμή να έχουμε στην περιοχή μας έναν Εθνικό ευεργέτη. Έναν άνθρωπο που στηρίζει με ανιδιοτέλεια τη Δημοτική Αρχή, το Δήμο και την τοπική κοινωνία.

Είναι τιμή μας να τον ανακηρύξουμε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ωρωπού. Η προσφορά του είναι τεράστια όχι μόνο στο Δήμο αλλά και σε συλλόγους ακόμα και σε ανθρώπους που τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

 Ως Δήμαρχος Ωρωπού θεωρώ υποχρέωσή μου να προβώ σε αυτή την ανώτατη τιμή του Δήμου μας προς έναν άνθρωπο που προσφέρει στη Δημοτική Αρχή και το κοινωνικό σύνολο. Σε ένα ευεργέτη του τόπου μας».

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δυναμική Πολιτεία» κ. Γ. Γιασημάκης με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ανέφερε ότι:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει τη θετική γνώμη μου για την ανακήρυξη του κ. Αθ . Μαρτίνου ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Ωρωπού για την προσφορά του στον Τόπο».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος από το «Όραμα Δημιουργίας» κ. Π. Πέππας από την πλευρά του τόνισε:

«Θέλω  να επισημάνω το μεγάλο κοινωνικό έργο της οικογένειας Μαρτίνου. Είναι τεράστιο σε μια εποχή όπου η χώρα διέρχεται μια βαθιά κρίση. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση γιατί σε πολλές περιπτώσεις αντικαθιστά το ίδιο το κράτος».

Ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Αρμυριώτης υποστήριξε ότι:

«Είναι μεγάλη μας τιμή ο κ. Αθ. Μαρτίνος βοηθάει το Δήμο μας και σαφώς υποχρέωσή μας να τον τιμήσουμε. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την προσφορά του».

Τέλος ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αγ. Χατζηιωάννου ανέφερε ότι:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχει κάνει για μας. Είναι εθνικός ευεργέτης».

Η επίσημη ανακήρυξη του κ. Αθ. Μαρτίνου σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ωρωπού και η επίδοση του Χρυσού Κλειδιού της Πόλης, θα γίνει την Κυριακή 7 Μαΐου στις 19.00μ.μ., στα εγκαίνια της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ωρωπού, την οποία ο ίδιος χρηματοδότησε, τόσο με την ανακατασκευή του κτιρίου, όσο και με τον ιατρικό εξοπλισμό.