Ομόφωνα το Δ.Σ. Ωρωπού ψήφισε την πρόταση του Μιχάλη Χασιώτη υπέρ των απολυμένων συμβασιούχων

 

Την στήριξη των συμβασιούχων-παρατασιούχων, που έχουν απολυθεί στο δικαστικό  αγώνα τους, αποφάσισε, ομόφωνα, χθες, 16 Οκτωβρίου,   το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού μετά από πρόταση του Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μιχάλη Χασιώτη.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Μιχάλης Χασιώτης κατέθεσε αίτημα με το οποίο ζητούσε να συζητηθεί ως έκτακτο το ζήτημα των απολυμένων συμβασιούχων, που αυτές τις μέρες εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα και οι αγωγές τους.

Ο κ. Μιχάλης Χασιώτης ζήτησε συγκεκριμένα, στην πρότασή του, τη στήριξη της κύριας αγωγής των συμβασιούχων-παρατασιούχων οι οποίοι έχουν πέσει θύμα του νόμου Σκουρλέτη, εξαιτίας των αλχημειών που περιλαμβάνει και στέλνει στην ανεργία μακροχρόνια  εργαζόμενους για να προσληφθούν στη θέση τους  μακροχρόνια άνεργοι.

Επεσήμανε ότι ήδη έχουν απολυθεί 33 άτομα και άλλοι τόσοι εργάζονται ακόμη χωρίς να ξέρουν τι θα γίνει.

Η πρόταση έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού στηρίζει την αγωγή που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι του δήμου στον τομέα της καθαριότητας, για την παραμονή τους στην εργασία τους και το δικαίωμά τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Αποτελούν αναπόσπαστο και αναντικατάστατο τμήμα του τομέα της καθαριότητας του δήμου, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και τυχόν απόλυσή τους  θα επιφέρει καταστρεπτικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία».

Ο Δήμαρχος κ Θωμάς Ρούσσης αποδέχτηκε άμεσα την πρόταση και είπε ότι ο δήμος, ήδη, παρίσταται στο δικαστικό τους αγώνα και το ψήφισμα αυτό θα μπει στο φάκελό τους .

Ο επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας κ. Γ. Γιασημάκης ζήτησε από την πλευρά του να προστεθεί και η πρόταση «Να φύγει ο ιδιώτης εργολάβος για να εργαστούν οι συμβασιούχοι του τομές καθαριότητας του δήμου αλλά και ο εξοπλισμός που διαθέτει».

Η πρότασή του αυτή αποσύρθηκε, καθώς δεν ήταν δυνατόν να προστεθεί επειδή εκτιμήθηκε ότι μάλλον δεν βοηθάει τη διαδικασία στήριξης των εργαζομένων στο δικαστικό αγώνα τους.

Επίσης, ο κ. Μιχάλης Χσιώτης, ζήτησε ο Δήμος να πληρώσει τους εργαζόμενους που απολύθηκαν,  στο χρόνο που μεσολάβησε και εργάστηκαν από την απόφαση του δικαστηρίου μέχρι την επίσημη κοινοποίησή της.

Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Ρούσσης είπε ότι «Εμείς και εσείς κ. Χασιώτη και είστε ο μόνος από την Αντιπολίτευση, κάνουμε πολλά για αυτούς τους ανθρώπους. Πράγματι μεσολάβησε ένα χρονικό διάστημα από την 14/9 που έγινε το δικαστήριο έως τις 11/10 που μας κοινοποιήθηκε η απόφαση. Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε. Απαγορεύεται. Θα πρέπει να διεκδικήσουν την πληρωμή τους μόνο δικαστικά».