Ομόφωνα ψήφισε το Δ.Σ. Ωρωπού την χορήγηση του επιδόματος γάλακτος στις καθαρίστριες των σχολείων

Να λάβουν το επίδομα γάλακτος αναδρομικά οι καθαρίστριες των σχολείων του Δήμου Ωρωπού αποφάσισε ομόφωνα την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τη διαφωνία  των κ.κ. Μιχάλη Χασιώτη και Γιώργου Γιασημάκη για το κατεπείγον.

Είναι γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νόμος 4473 του κ. Σκουρλέτη, που ορίζει την χορηγία επιδόματος στις καθαρίστριες, ψηφίστηκε στις 31 Ιουλίου, αλλά υπήρχε αρνητική εισήγηση από τις υπηρεσίες του Δήμου Ωρωπού για την χορήγησή του. Έτσι άργησε να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τελικά, όπως είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Μαντάς, η Δημοτική Αρχή πήρε την πολιτική απόφαση να ψηφίσει την χορήγηση του επιδόματος και ο Δήμος να μπει στο σχετικό πρόγραμμα της Γραμματείας Νεότητας. Αφορά περίπου σαράντα εργαζόμενες και ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά, καθώς τα χρήματα θα διεκδικηθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δυναμική Πολιτεία» κ. Γ. Γιασημάκης αντέδρασε έντονα για το κατεπείγον της συζήτησης αν και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30 Νοεμβρίου, για να ενταχθεί ο Δήμος στο πρόγραμμα. Μάλιστα είχε έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Γιώργο Μαντά, κατηγορώντας τον για λαϊκισμό, ο οποίος τόνισε στον κ. Γιασημάκη: «Εάν δεν θέλετε μην το ψηφίσετε. Ο Δήμος Ωρωπού Θα το ψηφίσει».