Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Τανάγρας να μην κατασκευαστεί ΧΥΤΕΑ-ΧΥΤΒΑ στο Δήμο Τανάγρας


Ομόφωνη απόφαση έλαβε, την Πέμπτη 14 Μαρτίου, κατά τη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Τανάγρας, μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου κ. Βασίλη Περγάλια, να μην κατασκευαστεί ΧΥΤΕΑ- ΧΥΤΒΑ, ούτε στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχηματαρίου-Οινοφύτων αλλά ούτε και εντός των  ορίων του Δήμου Τανάγρας.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας κατά την τοποθέτησή του, στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση του θέματος τόνισε ότι: «Στο κείμενο της πρότασης για τη δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου στην περιοχή Σχηματαρίου- Οινοφύτων, ουδέποτε υπήρξε παράγραφος, σύμφωνα με την οποία επιτρέπαμε την χωροθέτηση και κατασκευή ΧΥΤΕΑ-ΧΥΤΒΑ εντός της Βιομηχανικής ζώνης.

Εμείς σήμερα επαναλαμβάνουμε τη σταθερή και αμετάκλητη απόφασή μας να μην κατασκευαστεί ΧΥΤΕΑ – ΧΥΤΒΑ, όχι μόνο εντός του Βιομηχανικού Πάρκου, αλλά ούτε και εντός των ορίων του Δήμου Τανάγρας.

Θέλω να επισημάνω ότι ορισμένοι επιχείρησαν να καπηλευτούν αυτό το τόσο σοβαρό θέμα προς ίδιον όφελος και να δημαγωγήσουν σε βάρος της Δημοτικής Αρχής. Έφτασαν στο σημείο να λοιδορήσουν και εμένα προσωπικά ότι θα φέρουμε πυρηνικά απόβλητα στην περιοχή μας.

Με απόλυτα ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο θέλω να τονίσω ότι εμείς σεβόμαστε το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. Έχουμε ευαισθησίες περιβαλλοντικές και για αυτό δίνουμε καθημερινά μάχες για να τις διασφαλίσουμε. Κατά συνέπεια δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν σκιές σε βάρος της σημερινής Δημαρχιακής Αρχής.

Σας καλώ, λοιπόν, να επαναλάβουμε και να επισημάνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι εμμένουμε στην πρώτη  απόφαση μας η οποία είναι σαφής και δεν θέτει θέμα κατασκευής ΧΥΤΕΑ –ΧΥΤΒΑ  στο Δήμο Τανάγρας».