ΟΝΕΔίτικες μνήμες

10.11.2015

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο πολυχώρο  ACRO στο Γκάζι, χθες,  ξύπνησαν παλιές καλές ΟΝΕΔίτικες μνήμες στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν ΟΝΝΕΔίτες προς τιμήν  του Β. Μειμαράκη.Το παρόν έδωσαν βουλευτές , στελέχη και πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ

Ο Πέοεδρος της Νέας Δημοκρατίας εν μέσω συνθημάτων και ζητωκραυγών  μεταξύ άλλων θυμήθηκε στιγμές της δικής του εποχής στην ΟΝΝΕΔ τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα πρώτα χρόνια μετά την Μεταπολίτευση πώς ήταν τα πράγματα όταν εκείνος ήταν στην ΟΝΝΕΔ .Και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εκείνος Ανέφερε μάλιστα ότι στο επικείμενο τακτικό  συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα επαναφέρει το σύμβολο του κόμματος που είναι ο Πυρσός. Και ξεκαθάρισε ότι το όνομα της Νέας Δημοκρατίας δεν προτίθεται να το αλλάξει από τη στιγμή που είναι τα ίδια πρόσωπα.

Επεσήμανε  ό,τι  η Νέα Δημοκρατία πάρα τα εσωκομματικά της προβλήματα έχει ενότητα και συνοχή  Εξέφρασε όμως και τις  αντιρρήσεις του για τον τρόπο εκλογής  προέδρου από μια εντελώς ανοιχτή διαδικασία  και  είπε ότι στις εκλογές της Ν.Δ  θα πρέπει να ψηφίζουν μόνο τα μέλη του κόμματος .

Ο  κ. Μειμαράκης υποστήριξε ότι υπάρχει μια ευγενή άμιλλα με τους συνυποψήφιους του και όποιος και να βγει θα είναι Νεοδημοκράτης .Όλοι οι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας από το Κωνσταντίνο Καραμανλή έως και τον Αντώνη Σαμαρά έχουν προσφέρει από  κάτι στο κόμμα .

Άσκησε σκληρή  κριτική στην κυβέρνηση ότι έλεγε “σε όλα ΟΧΙ πριν βγει κυβέρνηση και αφού βγήκε τα αναίρεσε όλα και έγινε η κυβέρνηση του ΝΑΙ σε όλα”.

Απαίτησε δε από τον πρωθυπουργό  πριν πάει στη Γαλλία να ξεκαθαρίσει το ζήτημα με τις δηλώσεις Φίλη σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων αν ήταν γενοκτονία ή εθνοκάθαρση. Πάντως για τη Ν.Δ. τόνισε ότι “είναι γενοκτονία” κι ότι “όλες οι αποφάσεις που θα αφορούν τα εθνικά θέματα θα πρέπει να περνάνε από τη Βουλή  με υπερψηφία”.

 Ο κ. Τσίπρας -είπε -είχε  προαποφασίσει πριν από το Σεπτέμβριο ότι θα γίνονταν τότε οι εθνικές εκλογές.

Ο κ. Μειμαράκης σχετικά με την επίθεση στο βουλευτή της  Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο αναρωτήθηκε  ότι “αν ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και γινόταν ακριβώς το ίδιο πράγμα σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τι θα έφτιαχναν μετά εναντίον της κυβέρνησης”.

Επίσης  ο κ. Μειμαράκης είπε ότι “ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και τιμή  για τον ίδιο να μπει στη κούρσα της διαδοχής και των επικείμενων τότε εθνικών εκλογών και ότι δεν είχε εμφανιστεί κανείς  τότε πρόθυμος να αναλάβει τα  ηνία του κόμματος σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση για το κόμμα, όλοι όμως βγήκαν μετά τις εθνικές εκλογές να δηλώσουν την επιθυμία τους για την αρχηγία του κόμματος” .

Τέλος ολοκληρώνοντας την ομιλία του  έδωσε μια υπόσχεση στους ΟΝΝΕΔίτες ότι θα στηρίζει την ΟΝΝΕΔ και ότι μάχεται και θα μάχεται για τις ιδέες,  τις αρχές και τις αξίες της παράταξης.