Οξύτατη επίθεση στην Κυβέρνηση από τον Δήμαρχο της Κω

6.2.2016

Οξύτατη επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Κω κ Γ Κυρίτσης για τον ξυλοδαρμό των πολιτών από τα ΜΑΤ.

Ο κ. Κυρίτσης χαρακτήρισε τη χθεσινή μέρα “Mέρα ντροπής για όλους αυτούς που μεθοδεύουν την μετατροπή της Κω σε καταυλισμό παράνομων μεταναστών και προσφύγων”, χαρακτήρισε την σημερινή, με αφορμή τα επεισόδια μεταξύ πολιτών και ΜΑΤ, ο δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης.

«Η κτηνώδης επίθεση κατά του δημοσιογράφου, αλλά και ο ξυλοδαρμός πολιτών, θα αποτελέσει αιώνιο στίγμα για αυτούς που σήμερα θέλησαν να αιματοκυλίσουν την Κω για να την αναγκάσουν να υποταχθεί σε αποφάσεις της κυβέρνησης που δεν έχουν ούτε πρόκειται να αποκτήσουν δημοκρατική νομιμοποίηση» αναφέρει στην δήλωση του ο δήμαρχος Κω που καλεί τους πολίτες «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να διδάξουν πολιτισμό σε όλους αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως δήθεν αριστεροί και προοδευτικοί, αλλά στην ουσία αποτελούν την πιο ακραία εκδοχή αυταρχισμού.

Τα επεισόδια καταδίκασε επίσης με ανακοίνωση της η τοπική οργάνωση Κω του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσαγωγή τοπικού δημοσιογράφου στο πλαίσιο των επεισοδίων που έγιναν έξω από τον χώρο που θα γίνει το hotspot:

«Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κω καταδικάζει την απρόκλητη βία που ασκήθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ σε βάρος του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Γιώργου Λιοδάκη, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της εργασίας του. Οι αστυνομικές δυνάμεις οφείλουν να υπερασπίζονται τη νομιμότητα και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών δίχως αυθαιρεσίες και μάλιστα ενάντια σε λειτουργούς της ενημέρωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.