Οπαδικό επεισόδιο στο Εφετείο με μαχαιριές και τραυματίες – Φόβοι για «βεντέτα» οπαδών

Τριάντα εναντίον δύο – Επέμβαση της Αστυνομίας με χημικά και κρότου λάμψης – Τέσσερις προσαγωγές

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε πριν από λίγο μπροστά στο Εφετείο Αθηνών μετά από συμπλοκή, όταν ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε σε δύο άτομα, τους χτύπησε και μαχαίρωσε τον έναν. Το νέο περιστατικό βίας στη στη συμβολή των οδών Λουκάρεως και Ραγκαβή προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους επιτελείς αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι 30 επιτέθηκαν στους δύο, αλλά το ότι αυτό έγινε αγνοώντας την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, καθώς το Εφετείο είναι ένας από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε η παρέμβαση αστυνομικών με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά, προκειμένου να σταματήσει το άγριο επεισόδιο που φαίνεται να έχει οπαδικό υπόβαθρο.

Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι τα περιστατικά οπαδικής βίας όχι μόνο έχουν αυξηθεί αριθμητικά, αλλά έχουν αναβαθμιστεί και ποιοτικά. Θεωρείται δεδομένο ότι σε κάθε συμπλοκή θα υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας από μαχαίρι, πολλές φορές και ανήλικος.

Παρατημένη χειροβομβίδα σε σύνδεσμο του ΠΑΟ

Την ίδια ώρα, για ακρίβεια μόλις πριν από 48 ώρες, σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στο Γκύζη εντοπίστηκε στην είσοδο παρατημένη χειροβομβίδα η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί και «μήνυμα». Πριν από μερικούς μήνες στο Μαρούσι, είχαμε την έκρηξη ισχυρότατης βόμβας σε σύνδεσμο οπαδών που προκάλεσε ζημιές σε ακτίνα ενός τετραγώνου.

Κι όλα αυτά, ενώ μόλις πριν από μερικές ημέρες είχαμε διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για ζητήματα οπαδικής βίας, παρουσία και εκπροσώπων των έξι ΠΑΕ που συμμετέχουν στα play off του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Αναφορικά με το επεισόδιο έξω από Εφετείο, το γεγονός ότι οι τέσσερις προσαχθέντες είχαν στο ΙΧ αυτοκίνητο που εντοπίστηκαν κοντάρια δείχνει ότι είχαν πάει έτοιμοι για μάχη. Και αυτό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό, πολλώ δε μάλλον αν αναλογιστεί κάνεις ότι πλέον οι συμπλοκές δεν γίνονται σε κάποιο σκοτεινό σοκάκι νύχτα αλλά σε κεντρικά σημεία μπροστά στα μάτια αστυνομικών.

newsbeast.gr